Noaptea bibliotecilor

0
80
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


 

În ultimii ani, mersul la bibliotecă a fost uitat de făgărăşeni. Însă acum au ocazia să şi-l reamintească. Este vorba de organizarea evenimentului „Noaptea Bibliotecilor“,  care îşi propune să readucă la lumină cititul de plăcere şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011. O astfel de acţiune va avea loc şi în Făgăraş pe 1 octombrie.

 

1 octombrie este data în care se va avea loc un evenimentul numit sugestiv „Noaptea Bibliotecilor“. Astfel, în această zi, începând cu ora 18.00, toţi făgărăşenii sunt invitaţi la Biblioteca Municipală din Făgăraş. Reprezentanţii acesteia îi aşteaptă pe vizitatori cu un program amplu. În susţinerea acestuia vor fi implicaţi profesori, poeţi, scriitori, director de şcoli şi nu numai. De asemenea, elevii prezenţi vor fi provocaţi să participe la câteva concursuri numite „Titlurile nopţii“ şi „Noapte de Octombrie“.

„Va fi o noapte albă, în care vom decanta cu participanţii – utilizatori sau non-utilizatori de bibliotecă – mai multe texte literare. Este cu invitaţie în a recepta lectura şi semnificaţia unui text literar. Am inserat în program noaptea literaţilor, întâlniri cu scriitori, profesori, critici literari, concursul  „Titlurile Nopţii“, în care elevii prezenţi vor merge la sala de împrumut, vor căuta la raft minimum zece titluri de volume în care să fie cuprins cuvântul „noapte“, a spus Viorica Bica, bibliotecar la Biblioteca Municipală Făgăraş.

De asemenea, făgărăşeni vor putea să se înscrie la un concurs de creaţie literară pe internet. ,,Unul dintre punctele programului prevede şi concursul de creaţie literară. Elevii claselor a XI-a şi a XII-a din liceele şi colegiile făgărăşene îşi vor posta pe blogul bibliotecii eseurile lor. Cele mai votate lucrări vor fi premiate“, a mai spus Viorica Bica.

Noaptea Bibliotecilor se va încheia în jurul orei 4 dimineaţa, cu audiţii muzicale şi proiecţii de filme celebre, ca „Fata cu cercel de perlă“, „Discursul regelui“ şi „Iluzionistul“.

(Iulia GRECU)

 Pentru știrea video, click aici

LĂSAȚI UN MESAJ