1 COMENTARIU

 1. Am citit articolu pe nerasuflate sint atia de emotionata ca aproape nu stiu ce sa spun.Am lucrat la Nitramonia,20 ani.As vrea ca tinerii din zona Fagaras sa se orienteze spre meseria de operator chimic,maistru chimist,inginer,sa faca sa aiba renumele care l-a avut.Cred intr-o reusita.Daca acum lucreaza pensionarii,copii si nepotii lor vor veni sa lucreze in continuare.Acum sint pensionara dela combinat.Nu mai sint in tara ,sint in America si lucrez sa ma pot pensiona,sa vin acasa sa ma bucur de tot ce va realiza.
  D zeu sa va ajute sa va impliniti gindurile.

 2. Mai bine nu mai pornea. Cat a mers combinatul, noi, cei din Oltet nu puteam sa cultivam nici o leguma. Venea ploaia acida si le „topea”. Sa speram ca intr-adevar s-au facut investitii cu privire la protectia mediului, dar ma indoiesc. Traim in romania. Cu cativa lei obtii orice aprobare de mediu ai nevoie.

 3. Dl. Ciocoiu,
  Ati uitat sa mentionati cine este ” sursa citata”. (Putin profesionalism n-ar strica.)

 4. În ultimele săptămâni am urmărit cu atenţie ştirile despre începutul producerii la Combinatul Nitramonia din Făgăraş a gamei azotat de amoniu – acid azotic – amoniac şi o undă de nostalgie m-a trimis uşor în trecut…………….parcă îl văd pe tata – Ursoiu Ioan – pregătindu-se să plece la lucru, fie devreme la 6,00, fie la 14,00, fie la 22,00, în toate cele 3 schimburi. A fost mai mult de 30 de ani maistru chimist la Combinat şi ştiu că paşii lui au trecut şi pe la acid azotic şi pe la amoniac şi pe unde era nevoie. Totdeauna i-a plăcut ce a făcut acolo deşi uneori era obosit şi mai mereu „gazele alea păcătoase …….”
  Acuma se odihneşte în lumea de dincolo, dar cred că se bucură acolo văzând că se mişcă lucrurile în sfârşit la Combinat şi mai cred ceva, că pe lângă felicitările şi urările de succes pentru cei care au îndrăznit, aduce şi o avertizare: aveţi grijă de oamenii care muncesc acolo, să nu mai treacă şi ei prin ce am trecut noi, să fie protejaţi de gazele nocive ca să se poată bucura cu adevărat de rodul muncii lor şi ca şi dumneavoastră să vă puteţi bucura cu adevărat de investiţia mare care aţi făcut-o ! ………Şi mai adaug şi eu ceva, de aici din Timişoara unde locuiesc de 22 de ani, aveţi grijă şi de mediul înconjurător care este atât de frumos nepoluat !
  Mult succes şi Dumnezeu să vă binecuvinteze !

 5. Dragă domnule…făgărăşan,
  Conform legii presei, un jurnalist poate să nu-şi dezvăluie sursa informaţiilor, dacă aceasta nu doreşte, considerând că acest lucru i-ar aduce atingere într-un fel sau altul. Este şi cazul de acum. Sursa nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea. Aici nu e vorba de lipsă de profesionalism, cum aveţi impresia. Tot ce pot să vă spun e că sunt informaţii verificate şi verificabile, nu sunt de la Radio-şanţ. Şi nici de la Lucian Cupu, pe care l-am citat când a fost cazul. Şi hai să vă mai zic ceva: profesionalismul şi buna credinţă a persoanei care îmi dă informaţiile sunt mai presus de orice bănuială. Şi va rămâne anonimă atâta timp cât va dori acest lucru. Mulţumit?

 6. Ma bucur ca in sfarsit combinatul a repornit vedeti cu vointa si incredere in bunului Dumnezeu totul este posibil chiar si repornirea acestei mari fabrici ma bucur foarte mult sper sa produca cat mai mult de acaum incolo… BRAVO NITRAMONIA AI REUSIT !!!!!!!!!

 7. Sigur ca-I legal sa nu dezvaluiti sursa, dar de ce faceti trimitere de 2-3 ori la “sursa citata” cind de fapt ea e secreta?

 8. Ca să dovedesc buna mea credinţă (sursei şi cititorilor), faptul că nu ,,i-am băgat cuvinte în gură” şi că nu scriu de la mine. De acolo şi ghilimelele, pentru că e vorba de un citat. Nu e vorba de opinii personale, ci de declaraţii care au la bază nişte fapte. Cam asta e.

 9. Poate ca e bine , poate ca e rau , poate ca unora le place si poate ca altora ..nu repornirea combinatului , dar eu ( nefiind fagarasean de loc ) pe unde-am umblat si-am spus ca locuiesc in Fagaras , nu am fost intrebat de cum mai stam cu restaurantele , cu farmaciile sau cu bancile , ci fiecare om cu care-am purtat o discutie despre Fagaras a intrebat : ” Mai e ceva de combinatu` ala ? ” . De aici am tras o concluzie : Combinatul chimic este ca un avatar ptr acest oras . Sa dea Dumnezeu sa mearga , sa putem lucra intr-un loc de munca din care sa avem macar cotizatiile catre cnas , pesnsie s a m d platite la timp si-n care siguranta atat a personalului cat si a mediului sa fie primordiale in paralel cu productia si longevitatea activitatii . Pentru mine acea ‘coada de vulpe ‘ e un semn bun .

LĂSAȚI UN MESAJ