Muzică şi poezie la CoverClub

0
124
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Afis Mircea Bunea

Se apropie sezonul estival, când se deschid terasele şi încep concertele în aer liber. CoverClub nu dă semne că ar vrea să încheie stagiunea indoor, ci dimpotrivă, îi invită pe făgărăşenii iubitori de frumos la un spectacol deosebit. Muzica şi poezia se vor îngemăna pe scena cunoscutului club, într-un eveniment complex, o excelentă idee de petrecut seara de duminică.

CoverClub nu conteneşte să îi surprindă pe făgărăşeni. Cei care erau obişnuiţi doar cu concertele unor trupe sau solişti de blues, rock sau jazz, vor avea parte acum de o combinaţie între muzică şi poezie. Iar muzica va cuprinde chiar mai multe genuri.

 

Anca Oprescu

„Asociaţia Culturală ProArte Făgăraş îi invită la CoverClub pe concitadinii noştri iubitori de frumos. Mai întâi, va avea loc o lansare de carte. Chiar dacă nu este prima manifestare de acest gen, ele au fost mult mai rare decât concertele propriu-zise. Poeta Anca Oprescu îşi va lansa volumul de versuri intitulat „Apă de ploaie“. Poezia va fi însoţită şi de muzică, aşa cum e firesc, pentru că, pe versurile acestei poete, muzicianul Walter Dionisie a înregistrat un album cu o muzică de o mare sensibilitate, unde a cântat la toate instrumentele. Cunoscut pentru colaborările cu Gabriel Cotabiţă, Sorin Chifiriuc, Mircea Rusu sau grupul Redivivus, acesta va susţine şi un recital acompaniat de pian şi voce. Cartea şi albumul muzical vor avea parte şi de o lansare la Paris, luna viitoare, astfel că, la acest capitol, am luat-o înaintea francezilor“, a spus Viorel Morărescu, organizatorul evenimentului.

Afis Apa de ploaie

Seara nu se va încheia astfel, ci va avea parte, după sensibilitate, şi de acorduri în forţă. Vinovaţi de „gălăgie“ vor fi timişorenii de la „Mircea Bunea Trio“.

„Deşi grupul este înfiinţat în urmă cu patru ani, Mircea Bunea este un muzician ajuns la maturitate. El este puţin cunoscut românilor, pe nedrept aş putea spune, dată fiind valoarea sa de muzician. Este un chitarist excepţional, care a colaborat cu majoritatea trupelor bănăţene. Înainte de a se „retrage“ la Timişoara, a făcut parte, în anii 80-90, din grupul sibian Riff. Alături de el, din grup mai fac parte cel mai bun basist din Timişoara, Victor Miclăuş şi tânărul baterist Gore Teodorescu. Ei practică un rock fusion care va plăcea cu siguranţă celor care care vor fi prezenţi la concert“, a mai spus Viorel Morărescu.

Afis Mircea Bunea

Concertul şi lansarea de carte vor avea loc în seara de duminică, 2 iunie, de la ora 19.00, iar pentru informaţii şi rezervări puteţi suna la 0721-547225.
Dan CIOCOIU

LĂSAȚI UN MESAJ