Muzica, medicament pentru trup şi suflet

0
75
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În ziua de astăzi, în care tehnologia a ajuns aproape să ne stăpânească, iar omul nu se mai poate sustrage de la hrana şi medicamentele sintetizate şi chimizate, tot mai mulţi semni ai noştri încearcă să se întoarcă la natură. La natură, la terapiile neconvenţionale şi la înţelepciunea uitată a strămoşilor. Medicină naturistă, homeopatie, vegetarianism, yoga sunt doar câteva din remediile pe care le încearcă atât suferinzii, cât şi oamenii sănătoşi pentru a-şi menţine sănătatea sau găsi echilibrul interior. În acest context, muzica folosită ca terapie poate fi un subiect incitant pentru oricine. La o astfel de şedinţă ne invită miercuri, 17 noiembrie, muzicoterapeutul Dorin Achim.

„Muzicoterapia este terapia prin muzică, care prin fenomenul de rezonanţă ne pune în legătură cu energiile benefice vindecătoare ale Universului, inducând stări frumoase, înălţătoare către Dumnezeu. Ea se adresează în primul rând celor care doresc să o folosească ca metodă alternativă de tratament, dar şi celor care doresc să cunoască secretele muzicii în general. Cei care doresc să experimenteze această muzică, în urma unei singure audiţii îşi vor da singuri seama de beneficiile pe care le aduce ea. Cei care vor experimenta de mai multe ori audierea acestui gen de muzică îşi vor rezolva multe probleme de sănătate – afecţiuni neuropsihice şi afecţiuni psihosomatice, dar şi emoţionale, sentimentale, iar cei cu adevărat perseverenţi vor avea rezultate spirituale, pe care în prima fază abia dacă le intuiesc“, ne-a spus muzicoterapeutul Dorin Achim.

Departe de a fi o metodă empirică de tratament, muzicoterapia este practicată în alte ţări pe scară largă, chiar în unităţi spitaliceşti. „Astăzi există în lume nenumărate institute de cercetări şi sanatorii ce folosesc cu mult succes această muzică. Aici se ameliorează şi vindecă unele afecţiuni: stresul, nervozitatea, anxietatea, astenia fizică şi psihică, durerile de cap, migrenele, insomnia, depresia, hipertensiunea arterială, palpitaţiile, aritmia, dislexia, boala Parkinson, demenţa Alzheimer, insuficienţa cardiacă. Prin muzicoterapie se obţine linişte şi armonie interioară. Tensiunile nervoase sunt dezintegrate. Cercetările ştiinţifice au confirmat rezultate excepţionale. Pulsul se normalizează, inima se relaxează, se obţine un calm lăuntric. Toate gândurile şi agitaţia mentală se topesc în armonia muzicii. Oare cine nu doreşte să fie fericit? Muzicoterapia ajută foarte mult să revenim la starea de fericire. Ştiu că pare simplu, dar cei care vor fi perseverenţi şi o vor practica după un anumit logaritm vor atinge cu siguranţă bucuria de a trăi“, a mai spus Dorin Achim.

După ani de zile în care şi-a ţinut cursurile în multe alte ţări şi oraşe – unde este mai cunoscut decât acasă – Dorin Achim îi invită şi pe făgărăşeni să se bucure de efectele tămăduitoare ale muzicii. Cursul practic, care se va desfăşura săptămânal, va avea prima şedinţă miercuri, 17 noiembrie, de la ora 17, la Casa de Cultură.

Dan CIOCOIU

LĂSAȚI UN MESAJ