Muzeul Ţării Făgăraşului se înnoieşte

1
88
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

 

Muzeul Ţării Făgăraşului se înnoieşte! Nu este vorba despre alte exponate,   ci despre înlocuirea vitrinelor din sălile de expoziţie, vechi de peste 40 de ani, cu unele noi. Din acest motiv muzeul va fi închis pentru o săptămână.

Trei săli de expoziţie din cadrul Muzeului vor fi dotate cu vitrine noi. Este vorba despre „Sala de istorie medie“, „Sala de istorie modernă“ şi „Sala de  ceramică“.

„De mai mulţi ani, încercăm să reorganizăm şi să extindem muzeul. Vrem ca, pe întreg nivelul II, să realizăm un circuit expoziţional, astfel ca o altă parte din patrimoniu să fie expusă. Se cunoaşte faptul că nu reuşim să expunem decât o mică parte din . Pentru că nu sunt fonduri pentru realizarea în totalitate a proiectului, îl realizăm parţial, în timp. Anul trecut am realizat Sala de arheologie, am modernizat-o cu vitrine iluminate, cu mijloace muzeotehnice moderne. Zilele acestea continuăm modernizarea expoziţiei de bază cu alte trei săli de expunere“, a spus Gheorghe Dragotă, directorul Muzeului Ţării Făgăraşului.

Această achiziţie a fost posibilă datorită veniturilor mari realizate în acest an de către muzeu.

(Loredana Socianu)

1 COMENTARIU

  1. E bine cà se innoieste ! Sper sà aducà si vre-o douàzeci de tablouri ale artistului Clyfford Still ,.. deoarece eu tare mult admir arta acestui mare artist ! De fapt o lume intregà admirà acest geniu , ultimul tablou al marelui maestru a fost licitat sàptàmàna trecutà la Sotheby`s New York si adjudecat la suma de $ 55.000.000 USD ! Cine este noul si fericitul proprietar al acestui superb tablou , nu se stie ,… o fi vre-un ” Ales ” al vreunui Neam ,….. o fi Abramovici , cà Abramovici a mai cumpàrat in 2009 un tablou al maestrului Francis Bacon , plàtind celebra operà nu mai putin decàt $ 275.000.000 USD !

LĂSAȚI UN MESAJ