Muzeul Ţării Făgăraşului, gazda mai multor evenimente

0
61
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

muzeu 1Muzeul Ţării Făgăraşului „Valer Literat“ este gazda mai multor evenimente culturale zilele acestea. Timp de două zile la instituţia din oraşul nostru are loc sesiunea de comunicare anuală la care participă reprezentanţi din toată ţara.

muzeu 2De asemenea, ieri a avut loc vernisajul unei expoziţii deosebite intitulată „Cetăţile domnului la marginaea lumii“, o expoziţie realizată în colaborare cu Muzeul Brukenthal din Sibiu. Inedit la această expoziţie este faptul că vizitatorii pot vedea poze cu biserici săseşti fortificate realizate în 3D.

Tot ieri a avut loc vernisajul a două cărţi. Este vorba despre „Ţara Făgăraşului în timpul stăpânirii austrice“, carte semnată Constantin Băjenaru.

Un alt autor din Republica Molova, un profesor universitar de la Universitatea din Chişinău a ţinut să-şi prezinte cartea în faţa publicului prezent la muzeu. Iar aceastea nu au fost singurele evenimente programate la muzeul Ţării Făgăraşului. Zeci de oameni de cultură de la muzeele din ţară participă timp de două zile la o sesiune de comunicare.

Şi astăzi cei care participă la această sesiune de comunicare şi-au dat întâlnire la Muzeul Ţării Făgăraşului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ