„Muzeul, primul meu loc de muncă“

0
45
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

10 copii instituţionalizaţi au învăţat ce înseamnă să ai un loc de muncă, dar şi ce responsabilităţi implică această nouă provocare. Totul în cadrul unui proiect câştigat de Muzeul Casa Mureşenilor Braşov, în parteneriat cu Muzeul Ţării Făgăraşului „Valer Literat“. Astăzi la instituţia culturală din Făgăraş a avut loc o întâlnire cu cei implicaţi pentru a vedea care sunt rezultatele în urma acestui proiect.

„Muzeul – primul meu loc de muncă“ este cel mai recent proiect în care este implicat şi Muzeul Ţării Făgăraşului Valer Literat. În cadrul acestuia, 10 copii instituţionalizaţi au avut ocazia, timp de 2 săptămâni fiecare, să vadă ce înseamnă a lucra în echipă, ce înseamnă un loc de muncă şi ce responsabilităţi implică acesta.

Astăzi cei implicaţi s-au întâlnit la instituţia culturală din oraşul nostru pentru a vedea care sunt rezultatele în urma proiectului.

Implicaţi în acest proiect au fost şi reprezentanţii Serviciului de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, care au monitorizat îndeaproape comportamentul tinerilor implicaţi.
Proiectul vizează creşterea gradului de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Braşov prin intermediul culturii. Totodată se realizează o legătură strânsă între specialiştii unui muzeu şi specialiştii din casele de tip familial din judeţ pentru îmbunătăţire a competenţelor profesionale ale angajaţilor în lucrul cu persoane cu dizabilităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ