Munții Făgăraș devin acasă pentru zimbri. În premieră națională, Fundația Conservation Carpathia a demarat un program de reintroducere a zimbrului în Munții Făgăraș. Ca prim pas, vor fi aduși din Germania un număr de patru zimbri, urmând ca până la finalul anului să urmeze aclimatizarea altor nouă zimbri de proveniență poloneză. Pe termen lung este planificată continuarea reintroducerii graduale a acestei specii până la formarea unei populații stabile de 30 de zimbri în zona inițială.
Dispărut de pe meleagurile noastre acum aproximativ 200 de ani, zimbrul a fost reintrodus cu succes în ultimii ani în județele Neamț, Caraș Severin și Hunedoara. Fundația Conservation Carpathia extinde acest demers și își asumă misiunea de a reface de la zero populația de zimbri în Carpații de Sud, în zona Munților Făgăraș. Puternic, maiestuos, el a fost iubit și prețuit de români de-a lungul a sute de ani. Cu o influență benefică asupra naturii și conviețuind în armonie cu omul, zimbrul se reîntoarce acasă.
Cele 4 exemplare venite în Munții Făgăraș vor fi găzduite într-un țarc de aclimatizare situat în zona lacului Pecineagu, începând cu luna aceasta, urmând să fie eliberați în sălbăticie în primăvara anului 2020, la distanțe de 20-30 km de localități. Selecția zimbrilor a fost făcută pe baza cărții de pedigree europene, astfel încât să asigure adaptarea rapidă a acestei specii la mediul înconjurător și să ofere șanse maxime de supraviețuire.