Muntele și-a luat tributul și în anul 2018. Iată bilanțul evenimentelor din zona Făgărașului

0
269
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Jandarmii montani de la Sâmbăta de Sus împreună cu salvamontiștii de la Victoria au avut parte de câteva acțiuni de căutare – evacuare dificile, în cursul anului trecut. Dintre misiuni amintim de cea din aprilie 2018, desfășurată pentru găsirea a trei persoane care au urcat de la Mănăstirea Breaza spre Vârful Urlea, cu intenția de a ajuns pe Vârful Moldoveanu. Din nefericire, cei trei turiști au fost găsiți fără viață, după trei zile de survolare a Munților Făgăraș.

În zilele de 8, 9 și 10 aprilie s-au executat căutări în zonă, cu un elicopter MAI, împreună cu un lucrător din cadrul Salvamont Victoria, iar pe 10 aprilie au fost reperate din aparatul de zbor două dintre victime, sub Vârful Cheia Bândei, una pe versantul spre Valea Sâmbetei, iar cealaltă spre Valea Brescioarei. A doua zi, dimineață, au fost constituite echipe care au urcat pe munte, pentru a prelua trupurile neînsuflețite ale victimelor (Constantin Fârtăieş – 64 de ani, Octavian Sandu-Andrieş – 18 ani şi tatăl acestuia, Petru Sandu – 62 de ani).

O lună mai târziu, pe 21 mai 2018, jandarmii montani au fost solicitați de șeful Salvamont Victoria, pentru acordarea sprijinului necesar pentru salvarea –evacuarea unei persoane accidentate în zona Chiliei Păr, din apropierea Cabanei Valea Sâmbetei. Victima a fost găsită la orele 20.45, la Cabana Valea Sâmbetei. Aceasta prezenta traumatisme la cap și membrul superior stâng. După ce i s-a acordat prim ajutor, persoana în cauză a fost coborâtă până la un echipaj SMURD.

LĂSAȚI UN MESAJ