Municipiul Făgăraș va avea stații de încărcare pentru autobuze electrice

0
556
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

A fost semnat, la data de 8 aprilie 2024, contractul de achiziție publică pentru stațiile de încărcare lente și rapide, care vor deservi autobuzele electrice din cadrul proiectului de investiții: „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a municipiului Făgăraș”. În cadrul acestei investiții se vor achiziționa opt statii de încărcare cu putere de 60 KW și două statii de încărcare cu putere de 150 KW. Furnizorul echipamentelor este S.C. General Security S.R.L., iar valoarea lor este de 727.590,00 lei + TVA.
Investiția face parte din proiectul ”Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a municipiului Făgăraş“ – Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POR 2014-2020.
Proiectul propus este un proiect integrat de dezvoltare a infrastructurii pentru mobilitatea urbana, compus din următoarele elemente investitionale:
– Modernizarea trotuarelor pe intreaga lungime a tronsonului, pentru asigurarea conditiilor de deplasare pietonala,
– Implementarea de sisteme de protectie a trotuarelor prin amplasarea de bolarzi, semnalizarea si relocarea trecerilor de pietoni, signalistica verticala si orizontala.
– Construirea de piste de biciclete, separate de traficul rutier si de traficul pietonal, pe intreaga lungime a traseului analizat.
– Modernizarea aliniamentelor de spatiu verde, precum si plantarea de arbori maturi cu grad ridicat de retentie a CO2
– Lucrari de modernizare a carosabilului
– Amenajare banda dedicata pentru transportul public
– Eventualele lucrari la retelele de utilitati existente in zona de impact a proiectului, precum lucrari de relocare a retelelor de stalpi, lucrari de protejare a conductelor de gaz, etc.
– Modernizarea statiilor de autobuz de pe traseul analizat
– Modernizarea spatiilor de parcare existente de pe traseul analizat
– Constructia unei autobaze pentru sistemul de transport in comun, inclusiv dotarea acesteia cu echipamente pentru mentenanta autobuzelor
– Construirea unui terminal intermodal.
– Implementarea sistemului de inchiriere a bicicletelor, cu amplasarea a 7 statii de inchiriere automata a bicicletelor, cu o capacitate totala de 148 locuri de andocare biciclete si o flota de 105 de biciclete
– Implementarea sistemului de e-ticketing, sistemul informatic de management flota si de informare dinamica a pasagerilor in statiile de autobuz
– Achizitia de autobuze electrice pentru incurajarea utilizarii transportului in comun in aceasta zona – 3 autobuze
– Achizitia statiilor de incarcare pentru intreaga flota de autobuze electrice
– Mobilier urban, cuprinzand: banci, banci cu jardiniere, rasteluri de biciclete individuale, cosuri de gunoi.
Valoarea totală a proiectului este de 45.743.990,64 lei, din care 37.036.575,98 lei sunt cheltuieli eligibile nerambursabile din FEDR (85%), 5.664.417,48 lei sunt cheltuieli eligibile nerambursabile din bugetul naţional (13%) și 3.042.997,18 lei reprezintă contribuția proprie a Municipiului Făgăraș.

LĂSAȚI UN MESAJ