Municipiul Braşov şi Poiana Mărului, cele mai curate zone din județ

0
81
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

ctg_bran moeciuDe la începutul lunii martie și până la jumătatea lui aprilie, reprezentanții Prefecturii Brașov alături de cei ai Gărzii Naţionale de Mediu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor au verificat 23 de localități din județ în ceea ce privește curățeania de primăvară. Cele mai multe dintre localităţi au primit calificativul satisfăcător sau bine, însă au fost şi două excepţii, după cum a precizat prefectul Ciprian Băncilă, respectiv municipiul Braşov şi comuna Poiana Mărului, au primit calificativul „foarte bine”.

“În urma fiecărei verificări au fost întocmite note de constatare şi au fost dispuse măsuri de remediere a deficienţelor. În medie, termenul în care trebuie să rezolve problemele semnalate este de 30 de zile. Fiecare primărie va trebui să raporteze îndeplinirea măsurilor la Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu şi la Sistemul de Gospodărire a Apelor. După ce va trece această perioadă, comisarii Gărzii de Mediu vor merge în teren pentru a verifica dacă au fost rezolvate problemele, iar primăriile care nu au îndeplinit măsurile dispuse ar putea fi sancţionate”, a declarat prefectul.

Acesta a precizat că în cele mai multe dintre situaţii este vorba despre probleme mai vechi în ceea ce privește “depozitările accidentale” de gunoaie. În prezent, se lucrează la întocmirea raportului final de control, autoritățile verificând atât starea de salubrizare generală, dar și existenţa unor „depozite” de deşeuri lemnoase pe malurile cursurilor de apă, starea şanţurilor şi a rigolelor. De asemenea, s-a verificat dacă există „baraje naturale” de gunoaie pe cursurile de apă, precum şi starea drumurilor naţionale şi a căilor ferate la intrările în localităţi.

Peste 6.500 de metri cubi de deșeuri strânși cu ocazia “Lunii curățeniei”

În municipiul Brașov, oficialii au verificat Canalul Timiş, Drumul CET-ului, cartierul Noua (în zona străzii Laminoarelor), zona Carierei și Pietrele lui Solomon. În urma controalelor au fost descoperite doar mici probleme care ar urma să fie remediate în perioada următoare. Astfel, au fost descoperite depozite “accidentale” de gunoaie în zona Carierei pe strada Amurgului, pe strada Hărmanului (în zona limitrofă căii ferate), în zona Fabricii de Bere, izolat, pe Canalul Timiş şi în Bartolomeu, pe câmpul de după podul de pe strada Lânii). Brașovul s-a aflat în plină campanie de curățenie de primăvară în această perioadă. “A mai rămas de igienizat zona de blocuri cuprinsă între Bulevardul Saturn şi calea ferată, zona Timiş-Triaj şi Stupiniul. Campania a început în prima parte a lunii martie, iar până acum au fost colectată cantitatea de 6.594 de metri cubi de deşeuri, din care 3.817 au fost deşeuri depuse de braşoveni în containerele de mari dimensiuni amplasate în mai multe zone ale oraşului”, a precizat primarul George Scripcaru.

LĂSAȚI UN MESAJ