Transylvanian Bike Week, Făgăraş-program detaliat

0
40
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În această săptămână, Făgăraşul va fi un oraş „sub ocupaţie“. Începând de miercuri, sute de motociclişti din ţară şi de peste hotare vor lua cu asalt oraşul nostru, punând stăpânire pe Cetate şi zona Ţării Făgăraşului.

Este doar o figură de stil gazetăresc, pentru că evenimentul care va avea loc în perioada 24-28 iulie, intitulat „Transylvanian Bike Week“ este de natură a pune Făgăraşul pe harta prestigioasă a manifestărilor de profil. Şi de a arăta tuturor celor ce vor participa, pe două roţi, la acest eveniment, frumuseţea Ţării Făgăraşului şi a oamenilor ce o locuiesc.
Avocatul Adrian Hutopilă, un împătimit al sporturilor cu motor şi organizator al evenimentului, ne-a pus la dispoziţie programulTBW-140x300 detaliat al manifestării.
„Transylvanian Bike Week“ se va deschide miercuri, 24 iulie, de la orele 16,00 şi va consta într-o petrecere de inaugurare, ce va avea loc la scena şi cortul special amenajate in curtea interioară a Cetăţii Făgăraşului. Va fi o zi dedicată întâmpinării participanţilor.
Joi, 25 iulie, este ziua în care motocicliştii, deopotrivă români şi străini, vor lua contact cu tradiţiile şi valorile româneşti şi ale Ţării Făgăraşului. Astfel, ziua va debuta cu un concurs intitulat „Vănătoarea de comori“ şi va avea ca scop descoperirea Ţării Făgăraşului pe motocicletă. Cei care vor participa la „vânătoare“ vor trece prin cinci puncte de referinţă din zona noastră: Muzeul de pânze şi poveşti de la Mândra, Grota Ursitelor de la Şinca Veche, Vâltorile de la Lisa, Biserica fortificată din Cincşor, Herghelia şi Castelul Brukenthal de la Sâmbăta de Jos. Regulile jocului şi premiile participanţilor vor rămâne strict secrete.
Începând cu ora 17.00, se va deschide petrecerea festivalului din Cetate, unde se vor degusta bucate tradiţionale româneşti, ciorbe ca la mama acasa, preparate la ceaun şi multe asemenea bunătăţi. Pe scena amenajată în curtea Cetăţii vor urca în această zi artişti locali. Astfel, de la ora 21.00, pe scenă vor urca Ansamblul de dansuri populare „Făgăraşul“ şi solista Diana Gribincea, iar de la orele 22.00, făgărăşanul Dusty Blake va susţine un concert de country music. În inchiderea acestor concerte, organizatorii au pregătit o surpriză pe care nu au vrut să o dezvăluie. Ne-au spus doar atât: va cânta o trupă de folk-rock, iar momentul va fi inedit!
Mai trebuie menţionat faptul că în fiecare zi de joi, vineri şi sâmbătă, de la orele 23.00, vor avea loc petreceri în aer liber, cu videoproiecţie live şi distracţie garantată.
Vineri, 26 iulie, „Vânătoarea de comori“, de descoperire a frumuseţilor Ţării Făgăraşului. Va avea loc şi o paradă moto pe traseul Făgăraş-Transfăgărăşan-Mănăstirea Constantin Brâncoveanu Sâmbăta de Sus-Făgăraş. De la orele 17.00, se vor deschide porţile Cetăţii pentru petrecerea festivalului iar, de la orele 21,00, va debuta concertul live al formaţiei Trupa 13, urmat de cel al trupei Masterpiece, un grup care interpretează piesele Metallica.
Sâmbătă, 27 iulie, va avea loc o mare paradă moto în Făgăraş şi Braşov, cu oprire în Piaţa Sfatului, iar spre seară vor avea loc două concerte extraordinare, susţinute de Doru Isăroiu&True Band şi R.O.C.K-Tribute AC/DC, avându-l ca solist pe făgărăşanul Daniel Ignat. Seara de sâmbătă se va încheia cu o superpetrecere, până târziu în noapte.
Organizatorii speră ca participanţii la Transylvanian Bike Week să nu uite de frumuseţile zonei, de căldura cu care au fost găzduiţi şi de atmosfera creată de eveniment şi să participe, în număr şi mai mare, la următoarea ediţie a acestei sărbători a celor liberi, pe două roţi.

LĂSAȚI UN MESAJ