Monument al Eroilor, lângă Catedrală

1
34
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ca în fiecare an, de sărbătoarea Înălţării Domnului, se aduce şi un omagiu eroilor neamului, căzuţi pe câmpul de luptă. Aşa că în majoritatea satelor Ţării Făgăraşului au avut loc astăzi festivităţi specifice, depuneri de coroane şi flori la monumentele eroilor. La Făgăraş, evenimentul a fost ceva mai deosebit şi asta întrucât s-a marcat locul printr-o cruce, pe care va fi amplasat viitorul Monument al Eroilor.

Moment solemn astăzi lângă Catedrala Ortodoxă din centrul oraşului. Autorităţile locale, cadre militare, dar şi elevi de la şcolile din oraş şi zeci de făgărăşeni au participat la un ceremonial închinat Zilei Eroilor. Evenimentul a fost mai deosebit în acest an şi asta întrucât astăzi s-a marcat, printr-o cruce, locul pe care va fi amplasat Monumentul Eroilor.
Locul unde va fi amplasat monumentul a fost sfinţit de către un sobor de preoţi.

A urmat apoi ceremonialul de depunere a coroanelor din partea autorităţilor locale, dar şi din partea şcolilor şi a partidelor politice.
La sfârşit, toţi cei prezenţi au asistat la o defilare a gărzii de onoare.
(A.R.)

1 COMENTARIU

  1. In fotografia cu cei doi eroi il recunosc pe invatatorul meu…domnul Prundus, A fost omul care m-a invatat sa scriu , sa citesc….am intiparit si acum totul in mintea mea. Este un om deosebit…..ii doresc multa sanate si un calduros L a multi ani…..cu prima ocazie cind am sa vin acasa o sa fac tot posibilul sa ii fac o vizita…

LĂSAȚI UN MESAJ