Mircea Kiss, a paisprezecea carte lansată

0
48
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


 

Sala mică a Casei Municipale de Cultură a fost vineri după amiază gazda unui eveniment deosebit. Publicistul Mircea Mihai Kiss şi-a lansat a paisprezecea carte, intitulată„Marele Preot – în grotă arde o candelă“. Zeci de făgărăşeni, iubitori de carte, dar şi prieteni ai artistului au dorit să îi fie alături.

 

 „Marele preot – în grotă arde o candelă“ este a paisprezecea carte lansată de scriitorul Mircea Mihai Kiss. În roman, autorul vorbeşte despre viaţa unui călugăr, crescut la mănăstire.

„Este o carte romanţată, de fapt. Prima parte este dedicată părinţilor preotului, iar a doua parte îi este dedicată lui. Este un copil abandonat la o mănăstire şi de aici iese călugăr. Cei de la mănăstire îl cresc, îl dau la şcoală, merge la Muntele Athos, învaţă să picteze. Mi-a plăcut foarte mult tema“, a spus Mircea Mihai Kiss.

 

Neobositul scriitor făgărăşean nu are de gând să se oprească aici. El intenţionează să lanseze un volum de poezii chiar de ziua lui. „Următoarea carte va cuprinde 130 de poezii şi, pentru că în fiecare poezie se poate citi iubirea, am intitulat-o „Să stăm de vorbă cu iubirea“. În 5 noiembrie, de ziua mea, voi împlini 79 de ani şi mi-am făcut-o cadou“, a mai spus Mircea Kiss.

Zeci de făgărăşeni au dorit să participe la lansarea romanului. „Domnul Kiss, prin operele dumnealui, a încercat să se completeze mereu, să fie preocupat în a face mai mult, să se dăruiască unei cauze nobile. În acest drum l-au însoţit iubirea şi credinţa. Operele lui, adevărate perle – cum se şi numeşte un volum de poezii, „Stele, perle şi flori“- sunt adevărate perle pentru dumnealui“, a spus Viorica Pascarencu, o cititoare.

În cadrul evenimentului, corul elevilor de la Liceul Teologic „Constantin Brâncoveanu“ a susţinut un mic concert. Următoarea lansare de carte a poetului şi publicistului Mircea Mihai Kiss va avea loc la începutul lunii noiembrie.

(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ