Ministrul Sporturilor propune mai multe ore de sport la școală

0
126
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Din păcate, în ultimii ani, numărul orelor de sport, la școală, a scăzut nepermis de mult. Motivele sunt multe. Pe de-o parte, sunt multe școli care nu dispun de o sală de sport, iar când condițiile atmosferice sunt neprielnice, elevii sunt nevoiți să facă ora de sport în sala de curs – probabil joacă table, șah sau se joacă pe telefonul mobil. Pe de altă parte, regulile intrate în vigoare odată cu pandemia, care prevăd ca activitățile sportive în școli să se desfășoare cu asigurarea distanței între elevi, copiii atenționați să nu își atingă ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate. De asemenea, la începutul orelor de sport, elevii trebuie să își dezinfecteze mâinile. Nu în ultimul rând, mulți elevi au adus la școală adeverință medicală prin care sunt scutiți de orele de sport.
Pentru a trece peste această stare de fapt, ministrul Eduard Novak , a declarat la Europa FM că elevii ar putea avea mai multe ore de sport din anul școlar 2022-2023. Creșterea numărului de ore din programă va fi prevăzută în strategia națională pentru sport, care va fi gata în această primăvară, după un an și jumătate de la inițierea planului.
Peste trei ani, elevii ar trebui să facă săptămânal cinci ore de sport la școală. De asemenea, diversitatea de sporturi care se vor putea face la școală va fi mai mare.
Ministrul atrage atenția că românii sunt cei mai sedentari din Europa și predispuși la obezitate, deoarece nu se face suficient sport în școală, dar și performanțe din ce în ce mai puțină. La noi, la orele de sport în școală se practică doar 3 sporturi: atletism, gimnastică și joc colectiv, iar în țările nordice sau în țările unde situația este puțin mai diferită, se practică 6-8 sporturi, a mai spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ