Ministrul Culturii a vizitat Cetatea Făgăraşului

2
23
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


O veche dorinţă a oamenilor de cultură din Făgăraş şi nu numai  ar putea fi îndeplinită. Este vorba de realizarea unui muzeu al rezistenţei anticomuniste din zona noastră chiar în Cetatea Făgăraşului. Cel care i-a asigurat că va face tot posibilul să-i ajute a fost chiar ministrul Culturii, Kelemen Hunor, care s-a aflat joi, 25 noiembrie, timp de câteva ore în municipiul nostru. Bineînţeles că principalul monument vizitat a fost Cetatea Făgăraşului.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, dar şi alţi importanţi muzeografi şi arhitecţi din ţară au vizitat joi, 25 noiembrie, Cetatea Făgăraşului. Vizita a avut ca scop cunoaşterea în detaliu a monumentului arhitectural, dar şi viitoarele investiţii ce vor fi făcute aici. Ministrul a participat şi la o scurtă lecţie de istorie despre cetatea făgărăşeană.

Aflat pentru prima oară la Făgăraş, ministrul a ţinut să bată pas cu pas fiecare încăpere a cetăţii. Însă scopul venirii ministrului în municipiul nostru nu a fost doar vizitarea cetăţii, ci şi o discuţie despre amplasarea viitorului muzeu al rezistenţei anticomuniste la Făgăraş. Cel puţin teoretic, acesta ar putea fi deschis chiar în Turnul-Temniţă. În final au fost trase şi concluziile.

„Va fi nevoie de o investiţie foarte mare şi de lungă durată. În acest moment, din ceea ce am văzut – lucruri făcute din anii 70, lăsate de paragină – trebuie regândite şi realizate alte investiţii aici. Important este că sunt oameni responsabili aici la Făgăraş şi mă bucur că se gândesc la soarta Cetăţii în continuare“, a spus ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Astfel, Muzeul Rezistenţei ar putea fi deschis cât de curând în cadrul Cetăţii Făgăraşului. În acest sens, un pas important a fost făcut. Proiectul unui muzeu al rezistenţei anticomuniste în Făgăraş a demarat în urmă cu câţiva ani. De atunci, reprezentanţii Fundaţiei Culturale „Negru Vodă“, ajutaţi de specialişti în domeniu, au făcut cercetări şi au adunat documente pentru a duce la bun sfârşit acest proiect.

(Alina ROMAN)

2 COMENTARII

  1. Aprecierea ministrului nu este lipsită de substanță!Primarul Făgărașului,este excelent in comunicare!Mai ales in lansarea ADEVARULUI,indiferent de izvor,către cei interesați!Sunt sigur că acest OM,de excelență,va ajuta foarte mult proiectul Fundatiei Negru Vodă!

LĂSAȚI UN MESAJ