Mii de pelerini la Sâmbăta de Sus

1
63
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Sărbătoare mare astăzi în rândul creştinilor ortodocşi şi catolici. Ca în fiecare an, la 15 august, Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus devine loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi.

Încă de la primele ore ale dimineţii, creştini din toate colţurile ţării au ţinut să fie prezenţi la slujba oficiată cu ocazia hramului locaşului de cult „Adormirea Maicii Domnului“. Sfânta Liturghie a fost oficiată la altarul din pădure de ÎnaltPreasfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi.
An de an, mănăstirea este neîncăpătoare pentru miile de pelerini. Oamenii vin şi se roagă pentru sănătate şi înţelegere. „Am venit la mănăstire şi ne rugăm pentru sănătate, pentru înţelegere“, „E frumos aici, venim de fiecare dată când avem ocazia şi ne rugăm la Maica Domnului“, au spus credincioşii.


Şi la izvorul din curtea mănăstirii a fost plin de oameni, însă de această dată nimeni nu s-a mai înghesuit la apa sfinţită. Înarmaţi cu bidoane şi sticle, aceştia au stat la coadă liniştiţi pentru a le umple cu apă sfinţită.
L.S.

1 COMENTARIU

  1. Pacat ca dejectiile de la Complexul Miruna se varsa in gradina manastirii si nimeni nu face nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ