Mihai Viteazul intră în Cetatea Făgăraş de 1 Decembrie

0
240
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Se apropie 1 Decembrie de aceea pregătirile pemtru sărbătorirea Zilei Naționale a România, în anul centenarului Marii Uniri, sunt în toi la Făgăraș. Reprezentanții Case de Cultură au întocmit un program în acest sens, potrivit căruia făgărășenii sunt așteptați de la ora 12.00, la depunere de coroane la monumentul de lângă catedrală și la evenimentul dedicat foștilor deținuți politic. Apoi în curtea interioară a Cetății Făgăraș, de la 15.00 va începe spectacolul „Hai să dăm mână cu mână“.

Momentul intrării lui Mihai Viteazul în Cetatea Făgăraş, din octombrie 1599, va fi recreat sub privirile localnicilor şi ale turiştilor, chiar pe 1 Decembrie, începând cu ora 15:00. O echipă de actori profesionişti va încerca să redea atmosfera de la sfârşitul secolului al XVI-lea. Pentru sceneta care va avea loc în curtea monumentului istoric va fi adus special un lipiţan de la herghelia din Sâmbăta de Jos.

Ziua de 1 Decembrie la Făgăraș se va încheia cu retragerea cu torțe a militarilor. Ei vor pleca din fața Cetății Făgăraș de la ora 17.15.

LĂSAȚI UN MESAJ