Mihai Găinuşă: Şerban Huidu a fost detubat, şi-a recunoscut soţia, sunt sigur că se va face bine

0
21
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Şerban Huidu a fost detubat, şi-a recunoscut soţia, sigur se va face bine, a spus, joi, Mihai Găinuşă, la Spitalul Universitar din Innsbruck, unde a venit să îşi viziteze colegul, care a suferit, miercuri, un accident în Austria, pe pârtia de schi.

Şerban a fost detubat, şi-a recunoscut soţia, i-a pupat mâna (…) Se va face bine, sunt sigur”, a mai spus Mihai Găinuşă.

El a declarat, pentru Realitatea TV, că oamenii cu care s-a întâlnit înainte să plece din România şi cei din avionul cu care a călătorit spre Austria l-au rugat să îi transmită sănătate lui Şerban Huidu.

Medicii de la Spitalul Universitar din Innsbruck au anunţat, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă, că Şerban Huidu va fi detubat şi scos treptat din coma indusă.

Reprezentanţii Spitalului Universitar din Innsbruck vor da vineri, la ora 14.00, un nou buletin medical, urmând să precizeze cât va mai dura recuperarea lui Şerban Huidu şi când va putea fi acesta externat.

Realizatorul TV Şerban Huidu a fost internat în stare de comă, după ce a suferit un accident pe o pârtie de schi din apropierea staţiunii Innsbruck, în cursul zilei de miercuri. El a fost menţinut în stare de comă indusă, pentru a i se face investigaţii medicale.

Huidu a fost supus, joi dimineaţă, la 11.30, unei tomografii computerizate, în urma căreia s-a observat o sângerare minimală internă şi o fractură exterioară a cutiei craniene, a spus, joi, într-o conferinţă de presă, medicului Erich Schumtzhard. El preciza că în următoarele ore starea lui Huidu va rămâne, cel mai probabil, stabilă şi că medicii vor începe treptat să îl trezească din comă.

Medicii nu au observat alte complicaţii, spunând că starea lui Huidu este în continuare stabilă. Ei au precizat că Huidu trebuie ţinut în continuare sub observaţie.

Pe de altă parte, medicii au precizat că, după ultimele analize nu au fost nevoiţi să scadă presiunea craniană, aceasta rămânând constantă.

„Nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Şansele să fie bine sunt foarte mari. Vom vedea mâine (vineri, n.r.)”, a mai precizat medicul Schumtzhard.

Conform medicilor, refacerea completă a lui Şerban Huidu este o chestiune „de săptămâni”, însă personalul medical s-a declarat optimist.

De asemenea, medicii au precizat că datorită faptului că purta o cască de protecţie, nu a suferit o accidentare mai gravă, chiar fatală. Ei au spus că în cădere, Huidu nu a lovit alte persoane.

După ce vor fi făcute analizele neurologice se va putea decide, împreună cu familia lui Şerban Huidu, dacă acesta va fi luat acasă sau va rămâne sub supravegherea medicilor de la spitalul din Innsbruck. Medicii recomandă ca Huidu să mai rămână spitalizat câteva zile, apoi va putea fi transportat unde va decide familia.

Medicul a precizat că Şerban Huidu a fost adus cu un elicopter, în stare de comă, el fiind intubat în această stare.

„În data de 29.12.2010, la ora 13.45, un cetaţean român în vârstă de 34 de ani a coborât pista Familienabfahrt din staţiunea Patscherkofel, comuna Patsch, purtând o cască de protecţie. Pe porţiunea numită Nassengraben, şi-a agăţat un ski şi s-a prăbuşit în partea stângă a direcţiei de mers, circa 10 metri printre copaci în padure. În cădere, s-a accidentat extrem de grav la cap. Românului i s-au acordat îngrijiri din partea salvamontiştilor de pe pârtie până la sosirea elicopterului de salvare C1. În cele din urmă a fost recuperat cu ajutorul unei funii de 40 de metri şi transportat cu elicopterul la clinica din Innsbruck”, arăta Poliţia din Tirol într-un comunicat de presă.

Şerban Huidu are 34 de ani şi este realizator de radio şi de televiziune. El prezintă, împreună cu Mihai Găinuşă, show-ul matinal de la postul de radio Kiss FM, precum şi emisiunea săptămânală de la Prima TV „Cronica Cârcotaşilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ