Micii bucătari de la „Şenchea“

0
446
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Chiar dacă sunt doar în clasa a IX-a, bobocii de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“ sunt adevăraţi bucătari. Au dovedit acest lucru luni, 10 decembrie, când au participat la un concurs de bucătari intitulat „Junior Şenchea Chef“. Au trebuit să pregătească trei feluri de mâncare în doar o oră, însă micii bucătari s-au descurcat de minune, iar juriul a avut o misiune grea în a alege câştigătorii.Tinerii ştiu să gătească
Bobocii de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“ au participat luni, 10 decembrie, la un concurs inedit: Junior Şenchea Chef. La confruntarea gastronomică au participat şase echipe, fiecare echipă având în componenţă cinci membri. În doar o oră, micii bucătari au trebuit să prepare trei feluri de mâncare, lucru deloc greu, au susţinut concurenţii.
„Nu ni s-a părut deloc greu pentru că ne-am pregătit din timp. Am pregătit trei feluri de mâncare, sperăm că au fost pe placul juriului“, „Ne place mult să gătim, altfel nu ne-am fi înscris în acest concurs“, au spus tinerii.
Este pentru prima dată când se organizează un astfel de concurs la un liceu făgărăşean, dar reuşita a fost pe măsură. Totul a pornit de la un elev, care a urmărit cu interes concursul MasterChef. De aici a început toată povestea. Organizatorii au fost foarte mulţumiţi de rezultate.


„Este vorba despre o competiţie culinară care se desfăşoară la noi în şcoală cu elevii clasei a IX-a, profilul Turism. Ei pregătesc trei feluri de preparate, un aperitiv, un fel principal şi un desert. Bineînţeles, sunt şi premii pentru cei mai buni. Premiul I constă într-un tort în formă de bucătar, iar pentru premiile II şi III elevii vor primi pizza“, a spus Ioana Borcoman, profesor la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“.
„Noi suntem un liceu tehnologic, o parte din ore se desfăşoară la agenţii economici. Iar acţiunea de astăzi denotă buna colaborare pe care o avem cu agenţii economici. Sperăm că şi în anii viitori acest consurs să se desfăşoare la noi în şcoală“, a spus Aurel Paler, directorul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“.

Premii în stagii de pregătire
Juriul desemnat în a alege cele mai frumoase preparate a avut o misiune destul de grea. „Noi ne uităm la modul în care învaţă să-şi pregătească preparatele. Mi se pare o idee extraordinară, să încerci să îi stimulezi pe tinerii din ziua de astăzi să mănânce sănătos, să-şi prepare singuri mâncărurile“, a spus Adrian Neag, membru al juriului.


La final, toţi participanţii au fost răsplătiţi. Mulţi dintre ei vor face practică la unele din cele mai renumite hoteluri din judeţul Braşov. „Noi, cei de la Dezvoltarea Turistică a judeţului Braşov ne bucurăm să avem aşa o şcoală profesională în judeţ. Vrem să o susţinem şi să o dezvoltăm. Ca şi premii am ales unele deosebite pentru aceşti tineri. Vor avea ocazia să facă o săptămână de practică în hotelurile Hilton Sibiu, Alpin şi Sportul din Poiana Braşov şi Ramada Braşov. Este o experienţă extraordinară şi ei vor realiza ce înseamnă să lucrezi cu adevărat într-o bucătărie de top de la noi din zonă“, a spus Christian Macedonski, preşedintele Agenţiei de Promovare şi Dezvoltare a Turismului în judeţul Braşov.
Organizatorii evenimentului speră ca acest concurs să devină o tradiţie la ei în şcoală.
(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ