Merge la naţională

0
34
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

olimpici1Este pasionată de biologie, materie la care a învăţat mai mult şi mai cu plăcere decât la altele. Iar eforturile i-au fost răsplătite. Cristina Nemeş a obţinut de curând locul 1 pe judeţ la olimpiada de biologie. Acum se pregăteşte pentru faza naţională a concursului.
Cristina Nemeş are 14 ani şi este elevă în clasa a VII-a la Şcoala Generală nr. 1. De câteva zile, ea a devenit mândria instituţiei de învăţământ făgărăşene. Tânăra a reuşit să întreacă 80 de concurenţi la olimpiada de biologie şi să se claseze pe primul loc. „Rezultatele pe care le-am obţinut ne mulţumesc în mod deosebit, pentru că se repetă an de an, ca elevii noştri, participanţi la olimpiada de biologie, să obţină rezultate foarte bune. Aceste performanţe ne obligă şi mai mult să muncim“, ne-a spus Marioara Sebeşan, profesor de biologie la Şcoala Generală nr. 1.
Bucurie mare atât pentru Cristina, cât şi pentru familie şi colegii ei, la aflarea rezultatelor. Pentru a ajunge la această performanţă, ea spune că a muncit foarte mult. „Am învăţat foarte mult, mai ales pentru că îmi place foarte mult anatomia. Mi se pare foarte interesantă, mai ales pentru că îţi cunoşti organismul şi înveţi cum să-l îngrijeşti, dar şi care sunt factorii de risc. Aş vrea să urmez medicina, însă nu m-am hotărât mai exact ce profil să aleg, probabil stomatologie sau farmacie“, ne-a mai spus Cristina Nemeş.
Şi nu este singurul rezultat bun obţinut la biologie. Elevul Sebastian Ionescu a venit cu o menţiune de la faza judeţeană. „Am obţinut locul 8, adică menţiunea întâi pe judeţ. Concursul nu mi s-a părut foarte greu, mai ales că m-am pregătit mult timp la această materie, iar dacă înveţi cred că te şi descurci“, ne-a spus Sebastian Ionescu, elev la aceeaşi şcoală.
Nu este pentru prima oară când Şcoala Generală nr. 1 are olimpici judeţeni la biologie. În anul 2002, Maria Suciu şi Sorin Pirău au obţinut rezultate foarte bune şi au participat la Olimpiada Naţională de Biologie.
Mihaela BĂRGĂOANU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ