Măsuri de relaxare propuse de Ministerul Sănătății

0
146
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În curând, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile exterioare, a anunțat, marți, ministrul Sănătății Alexandru Rafila, într-un comunicat de presă, și nici certificatul Covid pentru accesul în restaurante, centre comerciale și evenimente private.
Trendul descendent, scăderea numărului de internări la terapie intensivă sub 50%, un număr relativ mic de persoane internate, stau la baza acestor propuneri și, bineînteles, de prognozele legate de evoluția favorabilă a pandemiei în următoarele săptămâni”, a spus ministrul Sănătății.
Totodată, capacitatea maximă a persoanelor în interiorul restaurantelor va fi ridicată, de la 30% cât este acum, la 50%. În plus, se va permite ca maximum 200 de persoane să participe la evenimentele private. În urma relaxărilor propuse, barurile, cluburile și discotecile rămân închise, a anunțat ministrul Sănătății, în cadrul conferinței de presă. Se va menține carantina și izolarea pentru cei care vin din țări cu risc epidemiologic ridicat, a mai spus Alexandru Rafila.Aceste relaxări vor fi supuse Comitetului Național pentru Situații de Urgență pentru a fi aprobate, apoi Guvernul va fi cel care va reglementa noile măsuri. Ministrul Sănătății se așteaptă ca, în una-două săptămâni, România să ajungă la mai puțin de 1.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 pe zi.
sursa:europfm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ