Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise

0
618
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune noi măsuri în contextul creșterii cazurilor de infectare cu virusul SARS-Cov2. Masca de protecție va fi folosită în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne. Masca trebuie să fie obligatoriu de tip medical sau FFP2. Se exceptează de la această măsură, următoarele categorii de persoane:
– copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
– persoanele care sunt singure în birou;
– prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
– reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
– vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
– persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (ex. temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive. De asemenea, se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților sau a operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate. Vor exista noi limitări pentru activitatea restaurantelor, pentru spectacole și evenimente sportive, în funcție de incidența din fiecare localitate în parte. Magazinele și restaurantele vor fi deschise până la ora 22.00. La incidență sub 1 la mie, majoritatea activităților vor fi permise la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau care au un test COVID negativ. La incidență peste 3 la mie, capacitatea va fi de 30%. Concertele și festivalurile în aer liber se pot desfășura cu cel mult 500 de spectatori, iar la mitinguri pot participa doar 100 de persoane.
Hotărârea CNSU o puteți vedea AICI
sursa:economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ