M. PASCU, director executive CJ BRAȘOV „Tânărul ar fi căzut de pe versant iar ceilalți doi turiști au murit în încercarea de a-l salva“

0
770
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Astăzi a avut loc o operațiune de amploare în Munții Făgăraș. La misiune au participat zeci de salvamontiști și jandarmi montani. După ce au reuşit să-i localizeze pe toţi cei trei turişti ieşeni daţi dispăruţi în Munţii Făgăraş, salvatorii montani au reuşit în această după-amiază să recupereze două dintre trupuri şi acţionează în continuare pentru recuperarea celei de-a treia persoane decedate.

Cei trei turişti, doi bărbaţi de aproximativ 60 de ani şi fiul în vârstă de 18 ani al unuia dintre ei, au venit din Iaşi pentru o excursie de 10 zile în Munţii Făgăraş, începută pe 30 martie. Ieşenii au lăsat maşina în curtea Schitului „Sfântul Ioan Botezătorul”, din satul Breaza, iar stareţul a sesizat autorităţile cu privire la faptul că nu au revenit la maşină. Căutările cu elicopterul au început chiar în prima zi de Paşte, iar ieri au fost reperate pe cale aeriană două dintre trupurile neînsufleţite şi astăzi, la amiază, al treilea. Autorităţile cred că băiatul de 18 ani a căzut primul de pe un versant al muchiei Sâmbetei, iar adulţii au pierit în încercarea de a ajunge la el.

Directorul executive al Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu susține că din informațiile pe care le deține, cel mai probabil persoana de 18 ani a căzut pe versantul estic al muchiei Sâmbetei. Ceilalti doi adulți au încercat să coboare să-i acorde ajutor, dar din cauza vântului puternic se pare că au fost aruncați de pe creastă. Pozițiile în care au fost găsiți îi duc la indiciul că efectiv au fost spulberați de vânt și au căzut de la mare înălțime.

Sursa: www.mytex.ro

LĂSAȚI UN MESAJ