Luni zi liberă legală. Cum va fi vremea în weekend-ul prelungit!

0
177
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Luni, 15 august, este zi liberă legală, fiind Adormirea Maicii Domnului. Pentru că sărbătoarea pică luni, urmează o minivacanţă dată de weekend-ul prelungit.
Din 15 zile libere legale în tot anul 2022, conform Codului Muncii, în zilele lucrătoare au picat, o zi liberă a fost în ianuarie, două au picat în aprilie, două în luna iunie, iar o alta va fi luni, 15 august, la pachet cu un weekend prelungit, mai urmează una în noiembrie și două zile lucrătoare libere în decembrie.
Care sunt zilele libere legale în 2022:
– 1 şi 2 ianuarie (prima şi a doua zi de Anul Nou) – sâmbătă şi duminică;
– 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) – luni;
– 22 aprilie (Vinerea Mare):
– 24 şi 25 aprilie (Paştele ortodox) – duminică şi luni;
– 1 mai (Ziua Muncii) – duminică;
– 1 iunie (Ziua Copilului) – miercuri:
– 12 şi 13 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii) – duminică şi luni;
– 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – luni;
– 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – miercuri;
– 1 decembrie (Ziua Naţională a României) – joi;
– 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – duminică şi luni.
Pentru weekendul prelungit, de Sfânta Maria, meteorologii prognozează o vreme în general instabilă, cu ploi atât în zonele montane, cât şi pe litoral.
Conform datelor furnizate Agerpres de către meteorologul Marina Antonescu de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), prognoza pentru zona montană, ne arată o vreme mai rece, cu înnorări şi ploi izolate, fenomene care se vor semnala începând de vineri. Totodată, sâmbătă şi duminică vor fi ploi şi descărcări electrice în cea mai mare parte a regiunii montane:”Aversele şi descărcările electrice vor fi pe parcursul întregii zile de duminică, dar şi luni. Valorile termice de peste zi se vor încadra, în general, între 15 şi 23 de grade Celsius, iar pe timpul nopţilor nu vor depăşi 12 grade Celsius. Deci, sunt puţine şanse să vedem soarele la munte, în următoarele trei zile. Înnorările vor apărea de vineri după-amiaza şi vom avea ploi, în primă fază izolate”, a spus Antonescu.
Pe litoral vor fi episoade în care pot apărea ploi şi intensificări temporare ale vântului, iar temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare.
Astfel, sâmbătă după-amiază şi duminică vremea va fi în general închisă. Va ploua în reprize, iar temperaturile maxime vor oscila, în tot intervalul, între 27 şi 30 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 20 şi 22 de grade Celsius. De asemenea, apa mării va avea 24 – 26 de grade Celsius: „În cursul zilei de vineri, vremea va fi însorită, dar începând de sâmbătă după-amiaza îşi vor face apariţia aversele, la fel şi în cursul zilei de duminică. Luni, în prima parte a zilei, la mare cerul va fi noros, cu şanse crescute de ploaie. În zona litoralului, vântul se va domoli faţă de zilele trecute când am avut intensificări şi de 65 km/h”, a precizat meteorologul citat.
sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ