Luni a început simularea examenului de Evaluare Națională 2021, proba limba și literatura română

0
147
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Elevii de clasa a opta au susținut luni proba la limba și literatura română de la simularea examenului de Evaluare Națională 2021. Simularea a început la ora 09.00, moment din care elevii au avut două ore pentru a rezolva subiectele la română la simulare Evaluare Națională 2021. În mai multe localități din țară aflate în carantină nu s-au organizat simulările, urmând ca acestea să fie organizate local, ulterior. Marţi va avea loc proba la Matematică la simularea Evaluării Naționale 2021, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.
Subiectele la română la simularea Evaluării Naționale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore. Pentru pregătirea examenului elevii au putut rezolva subiectele la română prin teste de antrenament pentru simularea evaluării naționale 2021. Probele sunt supravegheate audio-video, așa cum se întâmplă și în cazul examenelor de bacalaureat și evaluare națională. Evaluarea lucrărilor la simularea Evaluare Națională 2021, proba limba și literatura română, va fi făcută de doi profesori evaluatori. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate, în unitatea de învățământ, președintele comisiei de organizare a simulării examenelor naționale solicită comisiei județene nominalizarea unui profesor de specialitate din afara unității de învățământ, se arată în procedura de organizare transmisă pe 8 martie către școli.
Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă. Ele sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

LĂSAȚI UN MESAJ