Luna februarie vine cu „iarnă blândă”

0
145
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Potrivit acesteia vremea va intra într-un proces de încălzire în următoarele două săptămâni, cu valori diurne pozitive ce vor ajunge, după 1 februarie, până la 9 grade Celsius . În Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme rece, cu medii termice diurne de zero grade Celsius şi nocturne de la -12 la -10 grade Celsius.

Începând cu 1 februarie, regimul termic va marca o creştere, astfel încât, între 4 şi 6 februarie, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 8 – 9 grade şi minime de aproximativ -2 grade, în medie. În a doua săptămână a intervalului de prognoză, mediile temperaturii aerului nu vor avea variaţii importante, vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic şi vor avea valori de 5 – 6 grade ziua şi între – 5 şi -3 grade noaptea. Precipitaţii slabe, trecătoare, se vor semnala izolat în jurul datei de 2 februarie, iar ulterior probabilitatea va fi în creştere în intervalul 6 – 10 februarie.
La munte, în primele două zile ale intervalului de prognoză, se vor înregistra valori diurne situate, în medie, în jurul a -4 grade şi nocturne între -11 şi -9 grade, dar în perioada 1 – 5 februarie vremea se va încălzi şi se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 5 – 6 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ