Lucrările la podul de la Crihalma se apropie de final

0
459
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Podul peste râul Olt, care leagă satele Crihalma și Comăna de Jos, grav avariat în urma inundațiilor din vara anului 2018, este într-o fază avansată de reconstrucţie. După ce în ultima jumătate de secol nici un pod peste râul Olt n-a fost construit din temelii în judeţul Braşov, în acest an se va înregistra o premieră absolută: vor fi inaugurate, nu unul, ci două poduri de beton, care vor asigura legătura directă a locuitorilor din comunele Şercaia şi Comăna cu principalele artere rutiere ale judeţului, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, la începutul lunii martie, într-o vizită pe șantier.

După darea lui în folosinţă, oamenii nu vor mai fi nevoiți să ocolească 37 de kilometri pentru a ajunge din Crihalma la Comăna de Jos.

Podul va avea aproximativ 100 de metri şi va fi mai înalt cu 5 metri faţă de malul Oltului. Rampele necesare pentru parcurgerea acestuia se vor întinde pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri. Pe noul pod se va putea circula cu o viteză maximă de 60 km/h. Valoarea investiţiei este de 18,8 milioane de lei, iar finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ