Lucrările de reabilitare a ambulatoriul de la spital sunt în desfășurare

0
148
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Un proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020, implementat la nivel național, de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, era depus în 2019 de către primăria Făgăraș, iar apoi era semnat contractul de finanțare. Conform procedurilor, care sunt de durată de fiecare dată, abia în septembrie 2022, s-a trecut la predarea amplasamentului către constructorul care a câștigat licitația. Este vorba de reabilitarea ambulatoriul din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure”, fosta clădire a pediatriei construită în anul 1938. Proiectul prevede consolidarea clădirii respective, reabilitarea faţadelor, reamenajarea spaţiilor interioare şi refacerea instalaţiilor interioare. În ceea ce priveşte aparatura şi dotările, vor fi achiziţionate de la termometre la echipamente de testare a efortului sau ecograf musculo-scheletal. Conform informațiilor apărute în spațiul public, lucrările sunt în plină desfășurare.
Valoarea totală a proiectului este de 11.339.458 lei, din care valoarea fondurile nerambursabile este de 10.465.752,78 lei. Pentru realizarea acestei investiții s-a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări încheiat între Municipiul Făgăraș și Asocierea Europan Prod SA – SC Road Construct SRL, urmat de contractul de furnizare echipamente și dotări încheiat între Municipiul Făgăraș și SC Versa System SRL.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației și scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite din municipiul Făgăraș şi Regiunea Centru.

LĂSAȚI UN MESAJ