Locurile de parcare din 13 Decembrie, gata de licitaţie

0
48
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

 

 

Modernizarea, după mai bine de 30 de ani, a cartierelor din Făgăraş rezolvă nu numai aspectul estetic al împrejurimilor blocurilor municipiului, ci şi o problemă stringentă cu care se confruntau proprietarii de maşini: găsirea unui loc de parcare. Nu de puţine ori vecinii ajungeau la certuri şi vandalizări de maşini pentru un loc de parcare.

Modernizare, trasare, numerotare, licitaţie
Modernizarea cartierului 13 Decembrie a fost începută în toamna anului trecut, după finalizarea lucrărilor similare din cartierele Vasile Alecsandri şi Tudor Vladimirescu. Partea finală a lucrărilor a început în luna august a acestui an şi este aprope de final. Aşa cum s-a procedat şi în celelelalte cartiere renovate, după asfaltarea şi bordurarea aleilor au fost amenajate şi parcările de reşedinţă dintre blocuri. Astfel, se pare că problema lipsei locurilor de parcare din cartierul 13 Decembrie va dispărea. În aceste zile, s-au amenajat sute de locuri de parcare în cartier, lucrările de modernizare fiind finalizate în procent de peste 90%.
„Din câte ştiu eu, probleme cu parcările au fost în tot oraşul, dar noi am adoptat o politică, aceea de a marca parcările după ce reabilităm cartierul respectiv şi a le scoate la licitaţie. Acum, din calculele noastre, 13 Decembrie asigură suficiente locuri de parcare pentru fiecare proprietar de maşini. Urmează apoi cartierele 1 Decembrie şi Zona Gării“, a spus Sorin Mănduc, primarul Făgăraşului.

Licitaţii din trei în trei zile
La fel cum s-a procedat şi până acum, locurile de parcare din Cartierul 13 Decembrie vor fi scoase la licitaţie şi fiecare proprietar de autoturism va putea să-şi adjudece unul. „Imediat ce vom termina lucrările în 13 Decembrie şi imediat ce vor fi marcate şi numerotate toate locurile de parcare, vom face anunţul de licitaţie al acestora. Din acel moment, timp de opt zile, toţi cetăţenii arondaţi blocurilor respective pot depune cereri de participare la licitaţie. După acest interval de timp se vor organiza licitaţii din trei în trei zile, pentru fiecare cvartal, în speranţa că în jurul datei de 1 noiembrie, proprietarii de automobile din 13 Decembrie să-şi găsească câte un loc de parcare pentru acestea“, a mai spus primarul Făgăraşului.
Dacă reabilitarea cartierului 13 Decembrie este aproape de final, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în celelalte zone, unde încă se lucrează.
M.B.

LĂSAȚI UN MESAJ