Generală 1, cea mai bună la baschet!

0
407
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Au muncit din greu şi s-au antrenat zi de zi, iar rezultatele foarte bune nu au întârziat să apară. Echipa de baschet fete de la Şcoala Generală nr. 1 a reuşit să obţină locul I pe judeţ zilele trecute. Acestea se antrenează acum pentru faza regională a competiţiei sportive, ce va avea loc la Târgu Mureş.

Şcoala Generală nr. 1 a obţinut rezultate foarte bune în ultimul timp la competiţiile sportive. Dacă anul trecut, echipa feminină de handbal a reuşit performanţa de a se clasa pe locul 6 la competiţia naţională, acum fetele de la baschet au reuşit, în urmă cu câteva zile, să obţină primul loc la faza judeţeană a competiţiei. Sportivele se antrenează acum din greu şi asta pentru că în 18 martie vor participa la următoarea fază a competiţiei, cea regională, ce va avea loc la Târgu Mureş.

„Ne-am antrenat din greu şi ne place ceea ce facem. Suntem emoţionate pentru faza regională de la Târgu Mureş, dar sperăm ca şi acolo să obţinem un rezultat bun“, „Baschetul este sportul nostru preferat şi tocmai de aceea ne antrenăm din greu şi încercăm să obţinem rezultate foarte bune“, „Le mulţumim profesorilor noştri de sport, care ne-au îndrumat fiecare pas şi ne-au insuflat dragostea pentru acest sport“, au spus componentele echipei.

La fel ca şi jucătoarele, profesorii de sport de la Şcoala Generală nr. 1 speră  să obţină rezultate foarte bune şi să se califice la faza naţională. „Pe această cale doresc să mulţumesc părinţilor care au susţinut şi susţin eforturile depuse de fete. Am avea o rugăminte pentru organele locale şi pentru oamenii de suflet: să ne sprijine material pentru a putea participa la etapele superioare ale competiţiei“, a spus Ioan Constantin, profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala Generală nr. 1.

„Este o performanţă faptul că am reuşit să ne calificăm la faza zonală de la Târgu Mureş. Această performanţă este încununarea muncii, seriozităţii şi perseverenţei acestor copii minunaţi care participă cu mare plăcere la toate activităţile sportive organizate în şcoala noastră“, a spus Bogdan Dragoş, profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala Generală nr. 1.

La scurt timp după performaţa fetelor, a venit rândul şi băieţilor de la aceeaşi instituţie şcolară să demonstreze că au cea mai bună echipă din judeţ. La competiţia judeţeană, ei au reuşit să învingă. Şc. Gen. Cristian şi Şc. Gen. nr. 25 Braşov în meciurile din grupă, pentru ca în finală să dispună de Şc. Gen. Codlea cu 25-20. În urma acestor victorii făgărăşenii s-au calificat la faza zonală care va avea loc în perioada 11-13 martie la Covasna.

Performaţa obţinută de fetele şi de băieţii Şcolii Generale nr. 1 este una deosebită, fiind singura şcoală din judeţ care a reuşit – cel puţin în ultimii zece ani – să se califice cu ambele echipe în fazele superioare ale competiţiei şcolare.

(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ