Licitația pentru lucrările de reabilitare și modernizare a Parcului Regina Maria și a Casei de Cultură se află în plină desfășurare

0
108
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Mai sunt nouă zile până la data limită pentru depunerea ofertelor privind licitația lucrărilor de reabilitare și modernizare a Parcului Regina Maria și a Casei de Cultură a Municipiului Făgăraș. Proiectul pentru reabilitarea și modernizarea Parcului Regina Maria și a Casei de Cultură a Municipiului Făgăraș este în etapa de licitație iar data limită pentru depunerea ofertelor privind achiziția este 19.10 2022. Cererea de finanțare către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost depusă în 27.08.2018 iar contractul a fost semnat în 15.06.2021. Cu toate acestea procedurile aferente unui proiect cu finanțare europeană trebuie să își urmeze cursul, iar implementarea unui asemenea proiect necesită răbdare și perseverență din partea beneficiarilor. Acest proiect prevede lucrări de reabilitare a aleilor, construirea de piste pentru biciclete, înlocuirea sistemului de iluminat public, reabilitarea scenei pentru spectacole în aer liber, amenajarea unei insule, a unei zone de activități recreative și a unui loc de joacă pentru copii. Totodată, vor fi plantați copaci, reamenajate spațiile verzi, vor exista refugii, copertine și structuri tridimensionale îmbrăcate în vegetație, împrejmuiri cu gard viu, puț de mare adâncime pentru apa potabilă și menajeră cu cămin tehnic îngropat, grupuri sanitare mobile racordate la rețeaua de canalizare, rețea de canalizare ape menajere, sistem de irigare cu sprinklere îngropate alimentate la rețeaua de apă a puțului, precum și instalarea unui sistem de supraveghere video și a unui dispecerat de monitorizare.
Pe de altă parte, reabilitarea Casei de Cultură prevede revenirea la compartimentarea inițială și refacerea spațiilor interioare conform activităților specifice culturale cu zonele și anexele aferente: foaier, sală de expoziție, sală pentru repetiții, sală de coregrafie, sală de conferințe, cabine pentru actori și instrumentiști, cameră de proiecții.
Totodată, se va repara acoperișul clădirii și zonelor aferente, se vor moderniza și dota sălile pentru desfășurarea activităților artistice (pictură, dans, cursuri de teatru, cursuri de dezvoltare personală). Se vor moderniza sălile pentru diverse evenimente (workshop-uri, conferințe, spectacole), dar și instalațiile sanitare, termice, electrice și de ventilație.

LĂSAȚI UN MESAJ