la Șinca Veche a fost lansat primul traseu tematic într-o pădure virgină din România!

0
225
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

La Șinca Veche a fost lansat primul traseu tematic într-o pădure virgină din România ,,Lumea fascinantă a pădurilor virgine,,. Proiectul este implementat de către Propark Fundația pentru Arii Protejate și Ocolul Silvic Pădurile Șincii cu sprijinul Fundației VGP și NABU. Potrivit inițiatorilor, traseul are o lungime de 3 km, dus-întors, cu 200 m diferență de nivel, fără porțiuni cu dificultate ridicată. Prezintă un grad de dificultate ușoară când este uscat și moderat când este umed sau zăpadă. Durata medie de parcurgere a traseului este de o oră și jumătate, dar dacă doriți să observați atent pădurea, poate dura peste 2 ore.
Doritorii sunt invitați să explorezi un templu al naturii, un templu cum puține se mai găsesc în Europa: pădurea virgină de fag și brad de la Șinca, de pe valea pârâului Strâmbișoara. Frumusețea și valoarea ei sunt recunoscute la nivel mondial, zona este inclusă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, împreună cu alte 7 păduri virgine și seculare din România și cu Delta Dunării, alături de locuri excepționale din lume, cum ar fi Parcul Național Serengeti sau Insulele Galapagos. Aici se află cel mai înalt brad din Europa, care are o înălțime de 62,5 de metri.
Într-o pădure virgină omul nu a tăiat niciodată și nici nu a intervenit pentru a schimba în vreun fel viața pădurii. Sunt puține asemenea păduri în Europa. Nici la noi, în România, nu au mai rămas multe. Se estimează că în România au mai rămas doar cel mult 250.000 ha de păduri virgine, adică mai puțin de 4% din totalul pădurilor noastre.
Parcurgerea traseului tematic se face folosind căști pentru a asculta ghidul audio al traseului.       Acolo sunt prezentate informații despre cele 6 stații marcate pe hartă și traseu și cele 6 povești despre tainele padurii virgine de la Șinca. Înainte de a intra pe traseu, turiștii sunt invitați să descarce ghidul audio deoarece când vor ajunge în zona traseului nu vor avea semnal de telefonie. Micii vizitatori au inclus în cadrul traseului jocul ,,Găsește-mă!,,
Informații despre traseu, ghidul audio și jocul pot fi accesate AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ