La Șercaia se vor moderniza 8 kilometri de străzi din comună

0
173
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Primăria Șercaia a depus documentația pentru obținerea avizului de mediu pentru modernizarea a 8 kilometri de drumuri din comună. Astfel aproximativ 15 străzi urmează să fie modernizate, conform documentației, în total aproape 70.000 de metri pătrați de drumuri.
În documentația depusă la Agenția de Mediu se specifică, faptul că:„Proiectul Modernizare drumuri de interes local în comuna Șercaia, județul Brașov cuprinde lucrări de aducere a drumurilor la parametrii corespunzători clasei tehnice IV și a categoriei de importanță 7 C, cu respectarea cerințelor de rezistență și stabilitate, în vederea desfășurării traficului în condiții de siguranță și confort. Scopul investiției este îmbunătățirea infrastructurii de transport în comuna Șercaia, în vederea creșterii calității vieții și a atractivității zonei pentru locuire și investiții. Analiza situației tehnice actuale a identificat o serie de defecte în corpul drumurilor, specifice unei îmbrăcăminţi din împietruiri contaminate cu pământ, betonate sau asfaltate pe porțiuni mici (str. Bubalinelor și str. Halta CFR) cu repercusiuni asupra siguranței în exploatare și circulație, dintre care amintim: gropi, făgașe, burdușiri, cauzate de șiroiri ale apelor de suprafață sau staționării îndelungate a acestora pe partea carosabilă și de traficul desfășurat în timp, lipsa unui sistem rutier, pante transversale și longitudinale necorespunzătoare care nu asigură scurgerea apelor de pe platforma drumurilor. Aceste defecte s-au amplificat în timp datorită lipsei sistemului de colectare şi evacuare a apelor pluviale sau colmatării cu diverse materiale şi vegetație”.
După obținerea avizului de mediu pentru lucrări, urmează licitația pentru avizare și selecție constructor. Valoarea investiției este estimată la 10.907.345,41 de lei cu TVA, și trebuie terminată în termen de 15 luni de la semnarea contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ