La mulți ani, Armata Română!

0
504
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ziua Armatei Române se serbează în fiecare an la 25 octombrie, pentru a sărbători această zi din anul 1944, când armata română a eliberat Transilvania de Nord de sub dominația horthystă. Tot azi, Regele Mihai ar fi împlinit 97 de ani.

Pe 25 octombrie 1944, Gheorghe Avramescu, comandantul Armatei a 4-a Române, a decis să pornească ofensiva împotriva Ungariei în 25 octombrie pentru a-i face astfel un cadou Regelui Mihai I de ziua sa de naștere. Din 1959, după retragerea trupelor sovietice din țară, s-a decis ca 25 octombrie să devină Ziua Armatei.

  Ziua a fost sărbătorită, anul acesta,la Făgăraș printr-o serie de manifestări organizate în Piața Tricolorului și lângă Cetatea Făgăraș.        

În cadrul evenimentului de astăzi comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte, Ștefan Cîmpean a primit o distincție din partea  Asociației Nationala Cultul Eroilor Regina Maria, filiala Judetului Brasov, în semn de recunoștință pe activitatea sa. Ceremonialul dedicate Zilei Armatei Române s-a încheiat cu defilarea militarilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ