Mai sunt două zile până când se dă startul celei de a doua etape a vaccinării în România. De data aceasta, responsabilitatea organizării procedurilor s-a mutat la nivel local, respectiv la primării și Direcții de Sănătate Publică. În acest sens Primăria Făgăraș a emis un comunicat prin care explică felul în care va coordona campania de vaccinare.
,,Ne pregătim pentru campania de vaccinare a populației din Făgăraș și Țara Făgărașului.
Organizăm și dotăm 2 centre fixe de vaccinare împotriva COVID-19, cu respectarea circuitului unidirecțional (fără intersectare), care vor funcționa începând de vineri, 15 ianuarie. Unul dintre acestea are două fluxuri și este situat în sala de sport a Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”, iar celălalt, cu un flux, în sala de sport a Liceului Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu”. Centrele au fost înființate prin ordin al ministrului Sănătății, locațiile fiind propuse de către DSP Brașov, și fiecare va avea zonă de triere, sală de așteptare pre-vaccinare, sală de vaccinare și sală post-vaccinare.
Am găsit și soluția de a asigura personalul medico-sanitar. Operaționalizarea procesului de vaccinare va fi făcută de către medici și asistente din rețeaua școlară, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială (DAS) Făgăraș, până când Ministerul Sănătății va asigura personalul și resursele financiare necesare. De asemenea, așteptăm să fie livrate kit-urile de vaccinare ce vor fi distribuite de către același minister.
???? se poate vaccina în această etapă?
În a doua etapă este inclusă populația cu risc, reprezentată de adulți cu vârsta peste 65 de ani. De asemenea, persoanele aflate în evidență cu boli cronice (diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice – inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice – inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe – pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA), indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
Alături de făgărășeni, în municipiu se mai pot vaccina locuitorii din comunele: Beclean, Cincu, Hârseni, Mândra, Părău, Recea, Șinca Veche, Șoarș. Celelalte localități din Țara Făgărașului sunt arondate centrelor din orașele Victoria, Rupea și Zărnești.
??? vă puteți vaccina?
Vaccinarea se va realiza pe bază de programare pentru a asigura un flux organizat al beneficiarilor, pentru a menține un climat favorabil necesar triajului medical, vaccinării propriu-zise si perioadei de monitorizare post-vaccinare, dar și pentru a reduce la minimum posibil riscul de pierdere a dozelor de vaccin (un flacon conține 6 doze și are o valabilitate de 2 ore după deschidere).
Vă puteți programa:
• on-line: https://vaccinare-covid.gov.ro/harta/
• telefonic: 021 4144468
• contactând medicul dvs. de familie
• prin intermediul Direcției de Asistență Socială Făgăraș: 0268 214998 / 0785 205690.
La înscrierea prin platforma informatică, vârsta se confirmă automat prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare.
Persoanele care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, se înscriu prin intermediul angajatorului,,
Acasă Economic-Social Fagaras La Făgăraș vaccinarea va fi făcută de către medicii și asistentele din...