Jurnalul unui păstrăvar

0
80
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Pasiunea pescuitului o au mulţi făgărăşeni însă prea puţini au avut curajul să scrie o carte despre acest hobby. Nu este şi cazul lui Constantin Popa. Ajuns la vârsta pensionării, făgărăşanul a aşternut pe hârtie toate aventurile pe care le-a avut la pescuit.

„Este un hobby care a prins rădăcini în toată fiinţa mea încă de pe vremea copilăriei şi care s-a accentuat pe măsura scurgerii timpului. Pasiunea care a generat multe întâmplări cu tâlc, consemnate într-un jurnal ţinut la zi timp de 45 de ani“, aşa îşi începe făgărăşeanul Constantin Popa cartea proaspăt scoasă de sub tipar.

Volumul de aventuri a fost lansat ieri în Sala Dietei a Cetăţii Făgăraşului, în prezenţa a zeci de făgărăşeni. „Cred că această carte s-a născut din prea multă trăire. Domnul Telu Popa a avut o viaţă bogată, plină de evenimente, dar mai ales plină de oameni. Eu cred că toţi făgărăşenii şi nu numai ei o să găsească multe lucruri frumoase care o să-i emoţioneze. Le recomand cartea ca pe o terapie“, a declarat psihologul Doina Greavu, cea care semnează prefaţa volumului.

„Este un eveniment cultural ocazionat de această foarte importantă şi originală carte scrisă de un făgărăşean care iubeşte aceste plaiuri şi le-a cutreierat în lung şi în lat şi ca profesionist – inginer în Combinat – dar mai ales, ca un om pasionat de pescuit, în particular de păstrăvărie. El se declară un păstrăvar – de aceea şi cartea poartă acest titlu – şi relatează întâmplări captivante, nişte ieşiri deosebite în zonă. Parcă este un jurnal de campanie scris cu atâta pasiune încât devine un adevărat roman de aventuri“, a mai adăugat Liviu Ioani, autorul postfeţei cărţii.

Amintirile despre aventurile la pescuit ale lui Telu Popa au fost aşternute într-un maculator. Acum, acest maculator s-a transformat într-o carte dedicată tuturor pasionaţilor de pescuit şi nu numai.

„Am scris ceva de suflet, ceva care s-a derulat de-a lungul unei vieţi şi viaţa asta am dedicat-o naturii. Cu toate că am fost un practician, un inginer, mi-a plăcut atât de mult natura încât am simţit nevoia ca tot ce am trăit cu adevărat să pun pe hârtie“, a spus autorul.

Viaţa lui Constantin Popa, povestiri cu umor legate de pescuit, dar şi reţete speciale de pregătire a păstrăvului, toate pot fi găsite în cartea numită sugestiv „Jurnalul unui păstrăvar“. (Iulia Grecu)

LĂSAȚI UN MESAJ