Invitație la prins broaște la Mândra

0
296
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Muzeul de Pânze și Povești, de la Mândra,  lansează către locuitorii Țării Făgărașului o provocare: A sosit vremea de prins broaște!. Astfel, sâmbătă, 27 ianuarie, ”călăuze” care, în tinerețe au prins broaște, vă pot conduce, prin pâraiele și iazurile de la marginea satului, la o inedită mișcare.
În Țara Făgărașului fiecare sat are câte o poreclă pentru locuitorii săi. Mândrenilor li se zice BROSCARI, pentru că, pe vremuri, erau mari meșteri la prins, gătit și mâncat broaște / pui de baltă (și ciorbă de țipar:) Acum e vreme numai bună de „mers la broaște”.
Ne ducem sâmbătă, 27 ianuarie, prin pâraiele și iazurile de la marginea satului, cu călăuze care au prins broaște în tinerețea lor. Nu știm dacă mai sunt (broaște, nu călăuze:), sau dacă o să prindem, dar merită să refacem acest traseu, de dragul recuperării identității locale pe toate palierele ei.
‼️👉Dacă vreți să ne însoțiți, lăsați-ne mesaj privat pentru a vă da mai multe detalii.”- se arată în postarea pe pagina de Facebook  Muzeul de Pânze și Povești

LĂSAȚI UN MESAJ