Învinuiri de şantaj şi camătă la Făgăraş

2
52
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au făcut, vineri 05.04.2013, percheziţii în opt locaţii, printre care şi la biroul unui poliţist de la Poliţia Făgăraş, într-un dosar de înşelăciune, şantaj şi infracţiuni de camătă, după ce tatăl poliţistului este bănuit ca ar fi împrumutat cu bani mai multe persoane pe care apoi le-a şantajat.
„Instrumentăm acest dosar din luna ianuarie 2013. Pînă în prezent am avut mai multe activităţi şi percheziţii pe parcursul lunilor februarie şi martie. Astăzi, într-adevăr, au avut loc percheziţii în opt locaţii, printre care una şi la biroul unui subofiţer MAI de la Biroul Rutier al Poliţiei Făgăraş. Acesta este complice în acest dosar, deoarece tatăl poliţistului este învinuit pentru şantaj şi infracţiuni de camătă“, a spus prim procurorul Adriana Pampu Romanescu.
În acest dosar sânt, până în prezent, opt părţi vătămate şi şase persoane care au calitate de învinuiţi, printre care şi poliţistul.
Conform procurorilor, persoanele învinuite acordau cu titlu de împrumut sume mari de bani unor persoane, pe perioade scurte de timp, şi cereau apoi banii înapoi cu dobânzi foarte mari, de circa 20%. Dacă persoanele care au primit banii cu împrumut nu reuşeau să returneze banii la timp erau şantajate şi li se cereau să cedeze bunuri de valoare şi chiar locuinţe.
„Nu a fost nicio persoană reţinută. În urma percheziţiilor au fost ridicate diverse înscrisuri şi corpuri delicte pe care nu le pot menţiona deoarece ancheta este în curs de desfăşurare. Nu este vorba despre o singură faptă, ci de mai multe, care nu au acelaşi mod de operare, dar se împletesc într-un fel“, a mai spus reprezentantul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Braşov.

images

 

 

2 COMENTARII

  1. Acesti politisti cu salarile care le au sint bancheri. Trebuie confiscarea averi si arestati. Dar din pacate in tara asemenea specimene sint multe. In orce caz se misca ceva. Spor procurorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ