Învăţământul matematic în zona Făgăraşului

0
28
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

simpozion-matematicaZi importantă pentru profesorii de matematică din Ţara Făgăraşului! Împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Ştiinţe Matematice i-a reunit miercuri, 24 martie în cadrul unui simpozion desfăşurat la Colegiul Naţional „Radu Negru“. Cu această ocazie matematicienii au schimbat păreri în vederea obţinerii de noi rezultate remarcabile în acest domeniu.

Anul 2010 este şi „ Anul Matematicii în Şcoala românească“. În urmă cu 100 de ani se înfiinţa Societatea de Ştiinţe Matematice din România. Acest lucru este foarte important pentru matematicieni. Este şi motivul pentru care cadrele didactice din Ţara Făgăraşului s-au reunit miercuri, 24 martie în cadrul unui simpozion intitulat „Învăţământul matematic în Zona Făgăraşului“. Acţiunea s-a desfăşurat la Colegiul „Radu Negru“. La eveniment au participat profesori universitari şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov. ,,Colegiul Naţional ,,Radu Negru” din Făgăraş reprezintă unul dintre locurile în care se face matematică de excelenţă. Este o şcoală cu tradiţie, cu preocupări în acest domeniu, cu profesori renumiţi de-a lungul multor generaţii. Acesta este motivul principal pentru care am ales Radu Negru, la care se adaugă că noi apreciem foarte mult activitatea profesorilor de matematică din întreaga zonă a Făgăraşului”, a spus conferenţiar universitar dr. Eugen Păltânea, preşedintele filialei Braşov a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Simpozionul le-a dat ocazia elevilor şi profesorilor să-şi prezinte referatele din domeniul matematicii. ,,Am vrut să fim gazdele unui eveniment deosebit întâmplat în anul matematicii. Este vorba de un simpozion în care analizăm activitatea şcolii din zona Făgăraş, rezutatele, problemele care pot să apară, premiile pe care le avem, actuale şi foarte vechi. Să prezentăm cei mai de seamă oameni care au plecat de la noi din şcoală şi ne bucurăm că domnul decan şi Facultatea de Matematică din Braşov s-au hotărât să aleagă acest liceu din toate liceele din judeţ”, a spus Felicia Beţiu, profesor de matematică la Colegiul Naţional „Radu Negru“.
Acest simpozion a avut ca principal obiectiv înţelegerea folosirii Gazetei matematice pentru obţinerea de rezultate remarcabile la nivel naţional şi mondial.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ