Internet gratuit la bibliotecă

1
17
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Făgărăşenii vor putea să navigeze pe internet şi de la Biblioteca Municipală fără să fie nevoiţi să scoată niciun ban din buzunar. Iar acest lucru este posibil după ce Biblioteca Municipală a primit mai multe calculatoare, printr-un program naţional intitulat „BiblioNet“.

La Biblioteca Municipală a fost amenajat de curând  un centru de internet pentru public. Acesta a fost realizat prin intermediul programului BiblioNet, finanţat de Fundaţia Bill si Melinda Gates, care a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi bibliotecilor publice din România. „În urma acestui  parteneriat şi program câştigat, făgărăşenii beneficiază de 10 calculatoare cu acces la internet. Serviciul se intitulează „Calculatoare cu internet pentru public“, pe scurt, CIP. Biblioteca s-a pregătit foarte mult în acest sens şi am fost sprijiniţi şi de Primăria Făgăraş şi de către domnul primar“, a spus Raluca Bucur, bibliotecară la Biblioteca Municipală.

Astfel, făgărăşenii de toate vârstele vor putea accesa de pe internet diferite informaţii. În plus, pentru elevi au fost pregătite softuri educaţionale.

Şi autorităţile locale au contribuit la realizarea acestui serviciu gratuit de internet, achiziţionând mobilierul necesar.

„Este un program care se derulează în mai multe localităţi. Microsoft ne-a pus la dispoziţie un număr de 10 calculatoare, dar şi partea de soft şi tot ceea ce e necesar desfăşurării acestui serviciu, iar noi am amenajat locaţia, am pus la dispoziţie mobilierul şi alte elemente necesare amenajării  acestei locaţii“, ne-a spus Cătălin Cîrje, viceprimarul Făgăraşului.

Programul BiblioNet îşi propune să asigure accesul la informaţie prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ