Întâlnirea generațiilor la șezătoare

0
116
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

sezatoare 6sezatoare 1sezatoare 2sezatoare 3sezatoare 4sezatoare 5sezatoare 7sezatoare 8sezatoareCopiii făgărășeni au călătorit în timp și s-au întors timp de o oră în trecut, pentru a afla ce făceau bunicile când erau de vârsta lor. Totul s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, în sala mică din incinta Casei Municipale de Cultură, unde s-a organizat o șezătoare. La eveniment au participat bunici, mămici și copii iar scopul ca generațiile întâlnite să își prezinte activitățile din timpul liber.
Bunicile prezente la șezătoare le-au explicat celor prezenți cum se întâlneau pe vremuri să coasă, să țeasă dar și să se distreze. Cu drag și-au amintit de tinerețe și de felul în care își petreceau timpul liber iar nostalgia părea să pună stăpânire pe ele. Nici tânăra generație nu s-a lăsat mai prejos. După ce au aflat cum își petreceau bunicile timpul liber, tinerii le-au învățat la rândul lor cum să folosească tableta, internetul și alte gadgeturi care le ocupă timpul liber.
Totodată, la activitate au fost prezentate și articolele vestimentare care alcătuiesc portul popular. Nici obiectele artizanate cu care se țesea nu au fost omise, deoarece femeile le-au prezentat pe fiecare în parte.
Și pentru că pe vremuri, în șezătoare femeile se și distrau după ce terminau munca, la fel s-a întâmplat și aseară, acestea au început să cânte și distracția a stat la loc de cinste. De asemenea, șezătoarea de la Casa de Cultură a fost reconstituită ca la carte. De la suveică, fuior, porturi populare și până la clasicele gogoși care se serveau pe vremuri, niciun detaliu nu a fost omis. Toți participanții, indiferent de vârstă, au avut ceva de învățat iar prin prisma acestui proiect tradițiile au fost puse la loc de cinste.

LĂSAȚI UN MESAJ