Instalarea tinerilor fermieri – Sesiunile și pragurile de calitate pentru depunerea cererilor

0
273
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri mai are doar câteva zile până la lansare, conform calendarului publicat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Conform informațiilor actuale, depunerea proiectelor ar urma să înceapă în data de 2 noiembrie 2023, ora 9:00.
La fel ca și în anii trecuți, instalarea tinerilor fermieri se va întinde pe trei sesiuni de depunere a cererilor, fiecare cu propriul prag de eligibilitate.
Ce este mai urgent și ce se va deschide prima oară este instalarea tinerilor fermieri. Se preconizează că se va deschide prima sesiune în data de 2 noiembrie 2023. Prima sesiune pentru DR 30 o să fie deschisă cu un punctaj de 85 de puncte, din 2 noiembrie până în 30 noiembrie. Sesiunea următoare, cu un punctaj de 60 de puncte, va fi deschisă între 1 decembrie și 31 decembrie, iar a treia sesiune, cu un punctaj minim de 30 de puncte va fi din 1 ianuarie 2024 până în 31 ianuarie 2024. Pragul minim la această măsură este de 30 de puncte, iar cei care au sub 30 de puncte nu pot depune pentru instalarea tinerilor fermieri”, a precizat consultantul Gabriela Fekete pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.
Dacă vreți să depuneți un proiect pentru instalarea tinerilor fermieri, este important să vă calculați corect punctajul înainte, pentru a vă asigura că veți depune în sesiunea potrivită. În caz contrar, riscați să nu mai puteți depune cererea decât după ce toate cele trei sesiuni vor fi expirat.
Reamintim că ”DR 30 – instalarea tinerilor fermieri” are un buget de 250 de milioane de euro, iar finanțarea este de 70.000 euro/fermă.

LĂSAȚI UN MESAJ