Înscrieri la facultate

0
49
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

250 de studenţi au terminat deja cursurile primului an de facultate la Făgăraş. Alţi 30 de masteranzi îşi completează studiile tot în oraşul nostru. Pentru anul universitar 2009-2010 au început deja înscrierile, dar deocamdată candidaţii nu s-au prea înghesuit, întrucât bacalaureatul abia s-a încheiat.

Ştiinţe Economice, Jurnalistică, Drept, Litere sau Inginerie sunt câteva dintre specializările pe care aspiranţii la o diplomă universitară le pot urma la Făgăraş. În lipsa unui număr minim necesar de candidaţi înscrişi, cursurile vor fi urmate la Sibiu. ,,Au început înscrierile la specializările Universităţii Lucian Blaga existente în centrul de la Făgăraş, aşa că îi aşteptăm să ne contacteze pe cei care vor să îşi completeze studiile”, a declarat directorul Centrului tutorial Făgăraş al Universităţii ,,Lucian Blaga” Sibiu, ing-col Ioan Macaria.

Deocamdată, mulţi dintre viitori studenţi abia au scăpat de emoţiile bacalaureatului, aşa că, în zilele care urmează, este de aşteptat ca numărul făgărăşenilor care vor să urmeze o facultate în oraşul lor să crească simţitor.
Admiterea se face prin concurs de dosare, atât pentru studiile universitare cât şi pentru masterat.
Lavinia GHEORGHE

1 COMENTARIU

  1. Ei bravo ! . Sunt plecata din Fagaras de 9 ani si ma bucur foarte mult sa aflu ca s-au putut organiza astfel de cursuri acasa . Eu am urmat cursurile universitare la Sibiu si era ingrozitor acel dute-vino din timpul sesiunii . Imi amintesc ca am avut o sesiune cu 14 examene in urma careia devenisem prietena tuturor „nasilor” de pe tren . Felicitari persoanelor care s-au straduit si au obtinut acest lucru . Fagaraseni a venit facultatea la voi !

  2. Aud foarte des expresia: „a facut facultate si nu isi gaseste de lucru” sau ” a facut facultate si a trebuit sa plece in italia”
    Nu isi gaseste de lucru pt ca a facut facultate de frecat menta sau de frecat menta la distanta. Numarul de locuri in facultati depaseste oricum cererea.
    Traim un fenomen de inflatie educationala. Valoarea studiilor universitare e diminuata tocmai de excedentul de locuri si de locurile cu invatamant la sitanta mai ales.
    Daca vreti sa plecati in italia nu mai pierdeti vremea in facultate. Daca nu vreti faceti o scoala serioasa.
    Tara de oameni cu studii superioare!

LĂSAȚI UN MESAJ