Înscrieri la clasele I şi a V-a la C. N. ,,Radu Negru”

0
168
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

scoliraduCadre didactice foarte bine pregătite, săli de clasă renovate, aparatură performantă şi spaţii de joacă. Cu această ofertă Colegiul Naţional ,,Radu Negru” vine în întâmpinarea copiilor care vor intra în clasele întâi şi a cincia. Din toamna acestui an, instituţia de învăţământ îi aşteaptă şi pe cei mici să le treacă pragul.

Oferte variate
Colegiul Naţional Radu Negru va face, din toamna acestui an, înscrieri la clasele I şi a V-a. ,,Este preconizat pe viitor ca acele clase de a IX-a, pe care le avem la momentul respectiv, să treacă la şcoala generală. În perspectiva acestui lucru ne-am gândit să asigurăm o rezervă de copii, pe care să-i pregătim aici la noi în liceu, la standardele Colegiului Naţional ,,Radu Negru”. Treptat, dorim să se organizeze toate nivelurile de învăţământ, clasele I – XII”, a spus Elena Micu, director la Colegiul Naţional „Radu Negru“.

Instituţia de învăţământ îi întâmpină pe viitorii elevi cu oferte variate. Profesori foarte bine pregătiţi, săli de clase renovate şi spaţii de joacă. ,,Îi întâmpinăm pe micii şcolari cu o ofertă foarte bună de şcolarizare. Avem un colectiv de cadre didactice foarte bine pregătit, clase renovate, spaţii de joacă şi recreere pentru copii”, a continuat directoarea Micu. Chiar dacă unii părinţi vor avea rezerve în a-i lăsa pe copii laolaltă cu liceenii, direcţiunea le promite că nu vor exista conflicte de niciun fel. ,,Ne gândim că elevii mari se vor manifesta faţă de cei mici cu grijă. Ne-am gândit chiar şi la o activitate de mentorat. Elevii mai mari, din clasele a XI-a şi a XII-a vor organiza, alături de cei mici, activităţi artistice, culturale”, a mai spus Elena Micu. În prezent, instituţia de învăţământ va înfiinţa două clase, o clasă pentru copiii care vor păşi în clasa I şi o clasă de a V-a. ,,Pentru început am plănuit să înfiinţăm o clasă I şi una de a V-a. În funcţie de solicitările pe care le vom avea, vom înfiinţa mai multe clase”, a menţionat Elena Micu, director Colegiul Naţional ,,Radu Negru”. Proiectul a depăşit doar prima etapă. Ceea ce înseamnă că dosarele au fost depuse la Braşov pentru a primi aprobările necesare. Dacă standardele impuse de Ministerul Educaţiei vor fi atinse, atunci din toamna acestui an micii şcolari sunt aşteptaţi în noua lor şcoală.
Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă o cerere tip, pe care părinţii o pot găsi la secretariatul unităţii de învăţământ, copie după certificatul de naştere al copilului şi copie după buletinele părinţilor. Dosarele se vor depune la sediul instituţiei.

elevi-cls-1-5-jAu mai fost clase primare
Nu este pentru prima dată când la Colegiul Naţional ,,Radu Negru” se introduc clasele primare. Încă din anul 1898 liceul a avut şi clase primare, prima fiind clasa a V-a. Prin reforma din 3 august 1948, Liceul ,,Radu Negru” devine ,,Şcoala Medie nr. 1”. Astfel, aici a fost introdus învăţământul primar, ce cuprindea clasele I – IV, învăţământul gimnazial, ce cuprindea clasele V – VIII şi învăţământul liceal, ce cuprindea clasele IX – XII. În incinta liceului se introduc clasele primare şi gimnaziale. Între anii 1954 – 1993 funcţionează şi învăţământul seral. În toamna anului 1977 se produce o schimbare radicală. Liceul nr. 2 (actualul Colegiu Naţional ,,Doamna Stanca”) se transformă în şcoală generală. Clasele I – VIII de la ,,Radu Negru” sunt transferate aici, iar clasele de liceu trec de la ,,Doamna Stanca” la ,,Radu Negru”. Colegiul Naţional ,,Radu Negru” are o vechime de peste 140 de ani.
(Alina ROMAN)

1 COMENTARIU

  1. Nu vreau sa sar la concluzii pripite si nu vreau sa intru in detalii, dar cred ca aceasta nu este o idee buna deloc!!!
    Daca am dreptate, veti vedea in timp, de ce…

LĂSAȚI UN MESAJ