Îngrijorător! Peste 100 de milioane de persoane infectate cu coronavirus în lume!

0
131
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Numărul total al cazurilor de coronavirus depistate, în lume, a depășit 100 de milioane de persoane infectate, potrivit unui bilanț al Reuters.
Aproape 1,3% din populația lumii a fost infectată cu noul coronavirus și peste 2,1 milioane de oameni au murit. O persoană a fost infectată la fiecare 7,7 secunde, în medie, de la începutul anului. Aproximativ 668.250 de cazuri au fost raportate în fiecare zi în aceeași perioadă, iar rata globală a mortalității este de 2,15%.
Cele mai afectate țări sunt: Statele Unite, India, Brazilia, Rusia și Regatul Unit. Acestea reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile raportate de Covid-19, dar 28% din populația globală, potrivit unei analize a Reuters.
Primele 50 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost atinse în 11 luni, dar numărul s-a dublat în doar trei luni. Aproximativ 56 de țări au început să vaccineze oamenii pentru coronavirus, administrând cel puțin 64 de milioane de doze. Israelul conduce clasamentul vaccinărilor, cu imunizarea a 29% din populația sa cu cel puțin o doză.
Cu peste 25 de milioane de cazuri, SUA are 25% din toate cazurile raportate de Covid-19, deși reprezintă doar 4% din populația lumii. Are și cel mai mare număr mediu zilnic de noi decese raportate, reprezentând unul din cinci decese raportate în întreaga lume în fiecare zi.
Cea mai afectată regiune din lume, Europa, raportează în prezent un milion de noi infecții la fiecare patru zile și a raportat aproape 30 de milioane de când a început pandemia. Marea Britanie a ajuns marți la 100.000 de morți. Regiunea Europei de Est, inclusiv țări precum Rusia, Polonia și Ucraina, contribuie cu aproape 10% din toate cazurile globale de Covid-19.
În ciuda obținerii timpurii a unor oferte pentru vaccinuri, multe țări europene se confruntă cu întârzieri ale livrărilor atât de la Pfizer, cât și de la AstraZeneca.

LĂSAȚI UN MESAJ