Îngheț și brumă. Vreme deosebit de rece până sâmbătă

0
192
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Meteorologii anunță că în noaptea de vineri spre sâmbătă va fi mult mai frig. Precipitațiile se opresc, însă temperaturile vor scădea până la minus 10 grade Celsius!

În noaptea de joi spre vineri a nins destul de mult în județele Sibiu, Braşov, Alba, Mureş, Covasna şi Harghita. Astfel, stratul de zăpadă este de 20 de centimetri la Sfântu Gheorghe, 15 centimetri la Miercurea Ciuc şi Întorsura Buzăului, 14 centimetri la Braşov şi un centimetru la Sibiu şi Făgăraş. De asemenea, în zona montană stratul nou de zăpadă depus este consistent, înregistrându-se peste 180 de centimetri la Bâlea Lac, aproape 30 de centimetri fiind strat nou depus. Minimele au scăzut până în jurul valorilor de minus 4 – minus 5 grade Celsius, însă meteorologii au spus că vremea înregistrată în această perioadă nu este una chiar normală, dar nici ieșită din comun. S-au mai înregistrat ninsori și temperaturi scăzute în luna aprilie. De exemplu, în anul 2006, în jur de 14 – 17 aprilie am avut cam aceeaşi vreme. De asemenea, s-a mai întâmplat să ningă chiar şi la 1 mai.
Potrivit meteorologilor, precipitaţiile vor continua să cadă pe toată durata zilei de vineri, dar se restrâng spre seară, în noaptea de vineri spre sâmbătă cerul fiind senin. De aceea se vor înregistra temperaturi mult mai scăzute, care pot ajunge la minus 10 grade Celsius în judeţul Harghita.
Meteorologii mai anunţă că după acest weekend vremea se va încălzi, procesul accentuat de încălzire urmând a fi vizibil luni şi marţi.

LĂSAȚI UN MESAJ