Înghesuială la consultaţii gratuite

0
48
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Nu avem bani nici pentru sănătate! Acest lucru este demonstrat aproape zilnic. Luni, 25 iulie, a fost coadă mare la o biserică din Făgăraş unde o echipă de medici din SUA  a oferit consultaţii gratuite.

Făgărăşenii s-au trezit luni cu noaptea în cap pentru a fi printre primii care beneficiază de consultaţii gratuite. Încă de la ora 6.00, oamenii aşteptau în faţa Bisericii Baptiste, deşi medicii urmau să înceapă programul doar la ora 8.30. Astfel, pentru o consultaţie gratuită, pacienţii au aşteptat minute în şir la compartimentele de medicină internă, stomatologie şi oftalmologie.

„Cu toate că de dimineaţă începuse ploaia, oamenii erau la poartă încă de la ora 6, ca să prindă bonuri de ordine pentru consultaţiile medicale. Şi în acest an, echipa de medici din America a venit să ajute oamenii din oraşul nostru. Vrem să continuăm acest lucru, bineînţeles cu acordul Primăriei Făgăraş, vrem să ajutăm oamenii din oraş, mai ales în aceste vremuri de criză“, a spus Petru Groza, pastor la Biserica Baptistă Betania din Făgăraş.

Făgărăşenii prezenţi au fost încântaţi de acerastă iniţiativă, la care au fost prezenţi în număr mare.

„Am venit pentru că am auzit că medicii sunt buni, veniţi din America. Sunt bolnavă şi am venit să văd, poate o să-mi găsească un leac mai bun“, „Am venit la stomatologie, eu vin în fiecare an de când vin ei şi îmi place tare mult, am încredere“, au spus oamenii.

Este al treilea an când echipa de medici voluntari din America ajunge în oraşul nostru. „Noi venim aici de mai mulţi ani. Am venit cu echipe care au ajutat la construirea unei tabere pentru copii la Sebeş. Anul acesta este al treilea an când venim din America cu o echipă de medici. Ne bucurăm de relaţia pe care o avem aici cu pastorul bisericii şi bineînţeles că există nevoi medicale peste tot în lume“, a spus Jeff Andler, şeful echipei de voluntari din Statele Unite ale Americii.

Medicii americani vor acorda consultaţii la Făgăraş până miercuri, la ora 12.00.

(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ