Informare primăria Șercaia

0
460
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Primăria Comunei Șercaia a transmis o informare către cetățenii comunei privitoare la proiectul ”Reducerea vulnerabilității la traficul de persoane în scopul exploatarii prin muncă a cetățenilor români aflați în țara și în afara granițelor României”.
”În perioada ianuarie-martie 2024 la nivelui Poliției Române prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității se derulează proiectul Reducerea vulnerabilității la traficul de persoane în scopul exploatarii prin muncă a cetățenilor români aflați în țara și în afara granițelor României, proiect desfășurat în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Poliția de Frontieră Română.
Proiectul are drept scop prevenirea traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă a cetățenilor români aflați în țară și în străinătate, prin creșterea gradului de informare cu privire la riscurile și implicațiile asociate traficului.
Traficul de persoane reprezintă o încălcare gravă a drepturilor și libertăților omului, fiind una dintre infracțiunile cu cele mai grave consecințe în plan umanitar.
Activitățile desfășurate prin prezentul Proiect sunt adresate cetățenilor români aflați în căutarea unui loc de muncă în țară sau în străinătate, prin informarea cu privire la posibila exploatare prin muncă forțată (agenții de plasare a forței de muncă, angajatori/persoane în căutare de forță de muncă ieftină, firme intermediare etc), dar și copiilor rămași singuri acasă, ca urmare a plecării părinților la muncă în străinătate, prin prevenirea victimizării prin trafic de persoane.
Astfel, Poliția Brașov va organiza și desfășura activități cu părinți, cadre didactice și elevi din unitățile de învățământ de pe raza județului Brașov, dar și în centrele de plasament și în comunitățile vulnerabile identificate în plan local.”- se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ