Informare pentru fermierii comunei Șinca privitoare la depunerea Cererilor de subvenție de la APIA

0
333
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Directorul general al APIA, citat  de agriontel.ro, a lansat un apel către fermieri să nu uite de depunerea cererilor unice pentru subvențiile din acest an. ”Reamintesc și cu acest prilej fermierilor că în perioada 1 martie – 15 mai 2023 pot depune la centrele județene și locale APIA cererile de plată, prin simpla accesare a aplicației IPA-Online. Toți colegii mei implicați în această activitate sprijină fermierii pentru ca această campanie să decurgă fără dificultăți.”, a anunțat directorul general al APIA, Adrian Pintea.
Cu numai două săptămâni rămase până la expirarea termenului de depunere a cererii unice de plată pe anul 2023, nici o treime din totalul suprafețelor agricole nu au fost declarate pentru subvenții. Numai 462.272 de fermieri și-au înscris până acum cererile unice la centrele APIA, pentru un număr de 2,94 milioane de hectare.
Pe 15 mai expiră termenul de depunere fără penalizări pentru subvențiile agricole din acest an. Anul trecut, pe 28 aprilie 2022, situație era cu totul alta: erau depuse deja 579.089 de cereri unice de plată, iar suprafața solicitată la plată era de 4.541.031,11 hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ